naar inhoud

Techniekacademie Lochristi

do 2 augustus 2018 om 08:00
Vanaf 19 september schiet de Techniekacademie Lochristi voor de 1ste keer uit de startblokken. Dit initiatief betrekt kinderen van 10 tot 12 jaar op een unieke wijze bij techniek en technologie (STEM). De Techniekacademie is een nieuw initiatief van het gemeentebestuur en de Hogeschool VIVES.

Iedereen weet dat de Vlaamse arbeidsmarkt al jaren met een structureel tekort aan technische en wetenschappelijke profielen kampt. Zelfs in crisistijden raken de vacatures niet ingevuld. Dit is een duidelijk signaal dat er te weinig jongeren voor een technische loopbaan kiezen. De regering heeft via het Vlaams STEM-actieplan (2012-2019) al een eerste stap gezet om hier iets aan te doen. Maar ook wij kunnen een belangrijke rol spelen om kinderen vertrouwd te maken met techniek.

 

12 workshops

De workshops vinden plaats tussen 19 september en 12 december op woensdagnamiddag van 13.30u tot 15.30u of van 16u tot 18u. Dan gaan we met 2x20 kinderen aan de slag rond techniek. We brengen jongeren op een creatieve manier in contact met chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica, informatica/robotica. De workshops vinden plaats in het bedrijvencentrum Idola (Antwerpse Steenweg 19).
Er is begeleiding door professionele techniekmentoren. Ook een actief bedrijfsbezoek is voorzien en op het einde nodigen we alle ouders uit op een diploma-uitreiking. Zit je kind in het 5de of 6de leerjaar? Meld je dan aan. Het aantal plaatsen is beperkt!.

 

Inschrijven?

Inschrijven kan vanaf zaterdag 8 september en kost 50 euro (materiaal en verzekering incl.), 45 euro voor een tweede kind binnen hetzelfde gezin. Er is een fiscaal attest voorzien.

 

Jouw bedrijf aanmelden als partner?

Bij Techniekacademie Lochristi zijn er technisch gerelateerde bedrijfspartners zoals Idola. Andere bedrijfspartners zijn welkom en kunnen zich aanmelden. Voor meer informatie en foto’s kan je terecht op www.techniekacademie.be of www.techniekacademie-lochristi.be

Dit project wordt georganiseerd door hogeschool Vives en gesteund door de provincie Oost-Vlaanderen via ‘flankerend onderwijs’, door de Vlaamse minister van Onderwijs Hilde Crevits en Philippe Muyters, door de sector TOFAM, Woodwize, Covalent, IPV, Alimento, Constructiv, Agoria, Melexis, STEM-academie en tal van andere partners.

Nieuwsoverzicht
Techniekacademie Lochristi

Openingsuren & contact

Jeugddienst

adres
Koning Albertlaan 29B9080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 355 65 66
Fax
09 326 08 62
e-mail
jeugd@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Lees meer artikels over