naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Renovatie en uitbreiding BKO Lobos

vr 2 februari 2018 om 13:30
Van 26 februari tot 28 september verbouwen we Stekelbees Lobos in de Boskapellaan. Tijdens de werken blijft de buitenschoolse kinderopvang open.

Wat houden de werken in?

In Boskapellaan 65 in de wijk Lobos organiseert Stekelbees Lochristi – een samenwerking tussen de gemeente Lochristi en Landelijke Kinderopvang – buitenschoolse kinderopvang.

De verouderde klascontainers worden gesloopt. Het bestaande gebouw breiden we uit met een nieuwe linker- en rechtervleugel.

Het volledige gebouw wordt aangepast aan de huidige normen en energiezuiniger gemaakt. Zo vernieuwen we o.a. de muurisolatie, verwarmingsketel, radiotoren, ramen, buitendeuren, verlichting en toiletten.

Het hele gebouw krijgt een nieuwe gevelafwerking met volkernplaten.

Tussen het gebouw en de straat leggen we een rijbaan aan met een parkeerstrook. Zo kunnen ouders makkelijk en veilig hun kinderen afzetten en afhalen.

Onderaan deze pagina kan je het ontwerp van deze werken in detail bekijken.

 

Wanneer?

Van maandag 26 februari tot vrijdag 28 september.

 

Hinder?

De werken zorgen niet voor hinder voor het verkeer in de Boskapellaan. Tijdens de werken is de kinderopvang enkel bereikbaar langs de achteringang (de zij-ingang wordt afgesloten).

 

Wat met de opvang?

Tijdens de werken blijft de kinderopvang open.

  • paasvakantie: de capaciteit in Lobos vermindert van 80 naar 60 plaatsen; Stekelbees Zaffelare (Zaffelare-Dorp 10) zal open zijn voor 25 kinderen
  • zomervakantie: de kinderopvang verhuist volledig naar de Gemeenteschool Beervelde (Kloosterstraat 2A)
  • september (*): de opvang vindt plaats op de scholen zelf; op woensdagmiddag is er opvang in de Gemeenteschool Lochristi (Schoolstraat 18)

(*)
Opvang vóór school
De opvang op school start om 7u. Tot 7.30u zorgt Stekelbees voor de opvang. Daarna komen de kinderen onder het toezicht van de school.

Opvang na school
De opvang op school eindigt om 19u. Tot 17.15u blijven de kinderen onder het toezicht van de school. Om 17.15u start de opvang door Stekelbees.

Opvang op woensdagnamiddag
Stekelbees zorgt voor opvang op de gemeenteschool tot 19u. Er is opvang door de school tot 12.30.

  • Kinderen van de Gemeenteschool: vanaf 12u onder het toezicht van Stekelbees; kinderen die vóór 12.30u worden opgehaald, blijven onder toezicht van de school
  • VBS Sint-Jozef: er is opvang op school tot 12.30u; daarna brengt de bus de kinderen naar de Gemeenteschool Lochristi waar er opvang is door Stekelbees

 

Budget?

  • Werken aan het gebouw: 750.000 euro
  • Werken aan de buitenomgeving: 30.000 euro
Nieuwsoverzicht
bko lobs

Openingsuren & contact

Openbare Werken

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 26
Fax
09 326 92 33
e-mail
openbare.werken@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

Lees meer artikels over