naar inhoud

Verleydonckstraat langer afgesloten wegens beschadiging beton

do 4 juli 2019 om 17:30
In de Verleydonckstraat leggen we o.a. een middeneiland aan. Ondanks het doorrijverbod werd het nieuwe beton echter beschadigd en moet die dus opnieuw worden gegoten. Hierdoor zal de Verleydonckstraat langer dan voorzien afgesloten blijven voor alle verkeer.

Sinds begin dit jaar voeren we in de Verleydonckstraat werken uit voor de aanleg van een nieuw dubbelrichtingsfietspad tussen het rondpunt met de Kapiteinsstraat en de zone 50 km/u.

Waar zone 50 km/u overgaat in zone 70 km/u leggen we ook een middeneiland aan als snelheidsremmer. Aan dit middeneiland komt ook een fietsoversteekplaats.

Begin juli werd hiervoor een verse betonverharding gegoten. Die moest een paar dagen uitdrogen. Vanaf 6 juli zou de Verleydonckstraat opnieuw open gaan.

We hebben echter vastgesteld dat het verse beton, ondanks het feit dat de Verleydonckstraat afgesloten is voor alle verkeer, beschadigd werd door fiets- en voetsporen.

Door deze beschadigingen zal de betonverharding deels moeten worden verwijderd en opnieuw worden gegoten. De aannemer moet nog een start- en einddatum voor deze herstellingswerken bepalen.

Tot na die herstellingswerken blijft de Verleydonckstraat afgesloten voor alle verkeer. Er is een omleiding via de Kapiteinsstraat, Lindestraat en Doornzelestraat. Ook de bussen van De Lijn volgen deze omleiding.

We hebben de schade laten vaststellen door de politie en betreuren ten zeerste het gebrek aan respect voor het doorrijverbod en de extra kosten en het tijdsverlies dat deze beschadigingen veroorzaken.

De aanleg van het dubbelrichtingsfietspad, het middeneiland en de fietsoversteekplaats in de Verleydonckstraat kostten tot nu toe zo’n 1 miljoen euro (waarvan 600.000 euro subsidies van de Vlaamse overheid en de Provincie Oost-Vlaanderen).

Nieuwsoverzicht
verleydonckstraat - beschadiging

Openingsuren & contact

Openbare Werken

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 26
Fax
09 326 92 33
e-mail
openbare.werken@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

Lees meer artikels over