naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Poëzieweek

ma 8 januari 2018 om 08:00
Een week lang zetten we in de bib poëzie met een link naar theater in de kijker. We starten op 25 januari met de Gedichtendag. Dan krijg je van ons een poëtische postkaart cadeau én een kleinkunstvoorstelling waarin misschien ook wel jouw gedicht zit!

Poëzieweek (25-31 januari): ‘Uitstromend, in het pluche van de zaal’

Poëzie en theater, ooit was er nauwelijks verschil tussen de genres. Poëzie wordt al eeuwen voorgedragen aan een publiek. Dat zagen we bij klassieke Griekse toneelschrijvers als Sophocles en Euripides, daarna ook bij Shakespeare, Lessing, Strindberg, Ibsen, Brecht, Beckett en Claus.

Dichters tref je ook vandaag vaak op het podium aan. De ‘spoken word artist’ en de ‘slam poet’ zijn daar van nature te vinden, maar ook de op papier publicerende dichter schuwt het podium niet langer. Meer dan genoeg redenen om de zesde Poëzieweek in het teken te stellen van Poëzie en Theater.

 

Gedichtendag

Op Gedichtendag op donderdag 25 januari krijg je in de bib een poëtische postkaart cadeau. En ’s avonds is er de kleinkunstvoorstelling ‘De dichter is een Koe’ (Zamzam producties).

Deze muzikale voorstelling is een ode aan onze taal, dichters, klassiekers en de hedendaagse poëzie. Actrice Sabine Goethals en zanger Divan van de Gentse Band Hermitage verkennen de grenzen van de Nederlandstalige poëzie, samen met hun publiek.

Schrijf je zelf graag gedichten? Mail ze dan tegen 15 januari naar bibliotheek@lochristi.be en wie weet wordt jouw gedicht verwerkt in de voorstelling!

  • Wanneer?
    Donderdag 25 januari om 20.30u

  • Waar?
    Polyvalente zaal bibliotheek Lochristi (Koning-Boudewijnlaan 6)

  • Prijs?
    Gratis

  • Inschrijven?
    Via de bibliotheekbalie, 09 356 60 73 of bibliotheek@lochristi.be 
Nieuwsoverzicht
poëzieweek

Openingsuren & contact

Bibliotheek Lochristi

adres
Koning Boudewijnlaan 69080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 356 60 73
e-mail
bibliotheek@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:14 tot 19 uur