naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vuurwerk enkel toegelaten op oudejaar

ma 20 november 2017 om 06:00
Vuurwerk afsteken is in Lochristi enkel toegelaten in de nacht van 31 december op 1 januari, tussen 23u en 1u. Wil je op andere tijdstippen vuurwerk afsteken, dan moet je ons hiervoor minstens één maand vooraf de toelating vragen. Wensballonnen zijn altijd verboden.

Verboden zonder toelating, tenzij op oudejaar

Vuurwerk afsteken (zowel op openbaar als privaat domein) is in onze gemeente verboden, tenzij je hiervoor van ons de toelating hebt. Die vraag je minstens één maand vooraf aan via milieu@lochristi.be (vermeld datum, uur en plaats).

Enkel in de nacht van 31 december op 1 januari, tussen 23u en 1u mag je vuurwerk afsteken zonder voorafgaande toelating. Hou het wel veilig: ga erg voorzichtig te werk, neem de nodige veiligheidsvoorschriften in acht en toon respect voor andere buurtbewoners! Want vuurwerk zorgt voor veel hinder: de luide knallen brengen mensen aan het schrikken en kunnen huisdieren op de vlucht doen slaan.

Wensballonnen oplaten is altijd verboden in Lochristi, zelfs niet tijdens de oudejaarsnacht. Het risico op brand is te groot.

 

Vuurwerk: een afknapper van formaat?

Knallers, wonderkaarsen, vuurpijlen en Romeinse kaarsen zijn geen speelgoed maar springstoffen. Ze kunnen zeer gevaarlijk zijn en nare gevolgen hebben, zoals zeer zware brandwonden aan de handen en in het gezicht of zelfs dodelijk zijn.

 

Tips bij ernstige brandwonden

  • Bel onmiddellijk de hulpdiensten
  • Laat overvloedig zuiver en koud water over de verbrande zones lopen
  • Smeer geen zalf of andere middeltjes op de brandwonden
Nieuwsoverzicht
Vuurwerk

Openingsuren & contact

112

adres
Koning Albertlaan 219080 Lochristi
Tel.
0477 25 65 85
e-mail
info@112-lochristi.be

Lees meer artikels over