naar inhoud

Vuurwerk enkel toegelaten op oudejaar

wo 19 december 2018 om 06:00
Vuurwerk afsteken is in Lochristi enkel toegelaten in de nacht van 31 december op 1 januari, tussen 23u en 1u. Wil je op andere tijdstippen vuurwerk afsteken, dan moet je ons hiervoor minstens één maand vooraf de toelating vragen. Wensballonnen zijn altijd verboden.

Verboden, behalve in oudejaarsnacht

Vuurwerk afsteken, zowel op openbaar als privaat domein, is in onze gemeente altijd verboden (*).

Enkel in de nacht van 31 december op 1 januari, tussen 23u en 1u mag je vuurwerk afsteken op eigen privéterrein zonder voorafgaande toelating.

Hou het wel veilig: ga erg voorzichtig te werk, neem de nodige veiligheidsvoorschriften in acht en toon respect voor andere buurtbewoners! Want vuurwerk zorgt voor veel hinder: de luide knallen brengen mensen aan het schrikken en kunnen huisdieren op de vlucht doen slaan.

Wensballonnen oplaten is altijd verboden in Lochristi, zelfs niet tijdens de oudejaarsnacht. Het risico op brand is te groot.

(*)
Wil je toch vuurwerk afsteken op het openbaar domein? Dan moet je ons hiervoor de toelating vragen. Die vraag je minstens één maand vooraf aan via milieu@lochristi.be (vermeld datum, uur en plaats). Ook de brandweer moet hiervoor een gunstig advies geven. 

 

Vuurwerk: een afknapper van formaat?

Knallers, wonderkaarsen, vuurpijlen en Romeinse kaarsen zijn geen speelgoed maar springstoffen. Ze kunnen zeer gevaarlijk zijn en nare gevolgen hebben, zoals zeer zware brandwonden aan de handen en in het gezicht of zelfs dodelijk zijn.

 

Tips bij ernstige brandwonden

  • Bel onmiddellijk de hulpdiensten
  • Laat overvloedig zuiver en koud water over de verbrande zones lopen
  • Smeer geen zalf of andere middeltjes op de brandwonden
Nieuwsoverzicht
Vuurwerk

Openingsuren & contact

Milieudienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 04
Fax
09 326 92 33
e-mail
milieu@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

Lees meer artikels over