naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hoe lang is het geleden dat je nog echt Leestijd hebt gehad?

wo 27 september 2017 om 13:00
Het samenwerkingsverband De Vijf wil in 2017 opnieuw tijd maken voor lezen: slow reading, digitaal lezen, leesroutes, boekdate… Lezen in alle vormen staat dus centraal. En we geven je meteen een stapel leestips mee!

LeesTijd voor kinderen

Tekenaar Kristof Devos ontwierp speciaal voor dit Waanzinnige Leesjaar een spaarkaart met 20 opdrachten en een geheimzinnige tekening. Wil je de tekening niet meteen volledig zien? Dan heb je een speciale leeslamp nodig. Dit unieke lampje krijg je als je jouw 20 waanzinnige opdrachten hebt uitgevoerd en laat afstempelen in de bib.

Doe je mee met ons Waanzinnig Leesjaar? Haal dan snel je spaarleeskaart op in de bibliotheek van Lochristi.

  • Waar? Hoofdbibliotheek (Koning-Boudewijnlaan 6).
  • Wanneer? De actie loopt van 7 oktober tot 30 juni 2018.
  • Voor wie? Voor alle kinderen van 8 tot 12 jaar.
  • Prijs? Gratis.

 

Boekenapotheek

De boekenapotheek opent haar deuren in onze bib. Onze literaire apothekers staan je bij met fictionele zalfjes van Saramago, balsems van Balzac en prozapleisters van Griet Op de Beeck. Of je nu de hik hebt, liefdesverdriet, een midlifecrisis of lijdt aan slapeloosheid, tegen alle kwalen is er in onze boekenapotheek wel een remedie in de vorm van een of meer titels uit de wereldliteratuur. Laat de literatuur jouw pijn verzachten!

  • Waar? Hoofdbibliotheek (Koning-Boudewijnlaan 6).
  • Wanneer? Zaterdag 21 oktober van 10u tot 12u.
  • Voor wie? Voor iedereen.
  • Prijs? Gratis.

 

Leesroutes

In oktober en november kan je in de bib enkele literaire constructies bezoeken: een geslaagd huwelijk van literatuur met de digitale ‘maker’-beweging.

Een magische spiegel reageert op beweging en trakteert ons op een verrassing. Op een woordenwand kan je terecht voor leestips en een interactieve schrijverstafel onthult de geheimen van een beroemde schrijvers.

Benieuwd naar de Leestijdactiviteiten in de andere bibliotheken van het samenwerkingsverband De Vijf? Haal de flyer in onze bib of neem een kijkje op www.facebook.com/de5leestijd.

Nieuwsoverzicht
LeesTijd

Openingsuren & contact

Bibliotheek Lochristi

adres
Koning Boudewijnlaan 69080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 356 60 73
e-mail
bibliotheek@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur