naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Raak jij er op tijd uit?

di 12 september 2017 om 06:00
Bij een brand telt elke minuut om veilig je woning te kunnen verlaten. Ondervind het aan de lijve in de Rookmobiel. Die staat op dinsdag 19 september van 8 tot 13u aan de kerk in Lochristi. Raak jij er op tijd uit?

 

Rookmobiel

Bij een brand is er heel veel rookontwikkeling, zeker binnenshuis. In geen tijd staat een kamer volledig onder de rook en zie je geen hand meer voor ogen. In de Rookmobiel van onze brandweer krijg je 40 seconden de tijd om een baby te redden uit een slaapkamer die vol (onschadelijke) rook hangt . Alleen de hitte ontbreekt, maar de situatie is levensecht genoeg om er nadien toch even over na te denken. Je kan de Rookmobiel bezoeken op dinsdag 19 september van 8 tot 13u aan de kerk in Lochristi.

 

Rookmelders

Bij een nachtelijke brand heb je weinig kans om de brand op te merken. Plaats daarom rookmelders zodat die je bij rookontwikkeling meteen gewekt wordt en kan vluchten. Hang minstens één rookmelder op elke bewoonde verdieping.

 

Vluchten... daar moet je vooraf over nadenken

Gemiddeld heb je maar 3 minuten om een brandend huis ongedeerd te kunnen verlaten. Denk vooraf dus goed na over je eerste en eventueel een tweede vluchtweg. Bewaar je huissleutel op een vaste plaats in de buurt van de deur.

Nieuwsoverzicht
Rookmobiel

Openingsuren & contact

Communicatiedienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 06
Fax
09 355 90 51
e-mail
communicatie@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Lees meer artikels over