naar inhoud

Wegen- en rioleringswerken Parochiedreef

vr 8 september 2017 om 12:00
In 2017 en 2018 leggen we een gescheiden riolering, voetpaden en parkeerplaatsen aan in de Parochiedreef. Het kruispunt met de Brand- en Kloosterstraat wordt heringericht en krijgt een verkeersplateau.

Wat houden de werken in?

Gescheiden riolering

We leggen een nieuwe riolering aan voor de gescheiden afvoer van regen- en afvalwater.

Het afvalwater wordt dan afgevoerd naar de riolering in de Kloosterstraat, om daarna gezuiverd te worden in de waterzuiveringsinstallatie in Lokeren. Het regenwater wordt afgevoerd naar een nieuwe gracht, die start in de Brandstraat. Die gracht voert het regenwater dan weer af naar de Scherpeheibeek (of Pierwandsbeek in de volksmond).

Voor dit gescheiden rioleringsstelsel zijn ook aanpassingen (afkoppeling) nodig op privédomein van woningen langs het traject gebouwd vóór 2000. 

Voetpaden en parkeerstroken

Naast een volledige vernieuwing van de rijweg leggen we in de Parochiedreef ook voetpaden en parkeervakken aan. 

Heraanleg kruispunt

Het kruispunt Parochiedreef-Brandstraat-Kloosterstraat wordt volledig heringericht als een multifunctioneel pleintje met een grasheuvel. Het middeneiland - de Calvarieberg - verdwijnt en wordt vervangen door een kruispunt met een verkeersplateau. 

Kruisbeeld

Op het middeneiland van dat kruispunt staat nu een kruisbeeld in blauwe hardsteen met Christusbeeld. Het kruisbeeld wordt schoon gemaakt en verplaatst naar de grasheuvel op het nieuwe pleintje; het Christusbeeld is in te slechte staat en wordt volledig vernieuwd.

Ontwerpplannen

Onderaan deze pagina kan je het ontwerp van deze wegen- en rioleringswerken in detail bekijken.

 

Wanneer?

We kunnen de wegen- en rioleringswerken pas uitvoeren nadat de gasleiding van Fluxys buiten gebruik wordt gesteld. Daarom voeren we de werken in twee fases uit.

 • Fase 1: aanleg gracht tussen Brandstraat en Scherpeheibeek vanaf 9 oktober 2017 - AFGEROND
 • Fase 2: wegen- en rioleringswerken Parochiedreef en afkoppelingswerken op privédomein
  • Herinrichting kruispunt Brandstraat-Parochiedreef-Kloosterstraat: 14 mei tot 31 augustus
  • Herinrichting Parochiedreef: na herinrichting kruispunt - tot eind november
   De geleverde straatstenen waren van mindere kwaliteit. De leverancier erkende het probleem en zorgt voor een nieuwe levering.

 

Hinder fase 2?

Tijdens de werken zal de Parochiedreef voor alle verkeer afgesloten zijn. Er zal een omleiding zijn via de Kasteelstraat.

Tijdens de werken aan het kruispunt Brandstraat-Parochiedreef-Kloosterstraat zal dit kruispunt afgesloten zijn voor alle verkeer. Er zal een omleiding zijn via de Bosmandreef, Haanhoutstraat, Beervelde-Dorp en Hospitaal-/Kasteelstraat.

 

Budget?

 • Fase 1: 140.000 euro
 • Fase 2: 650.000 euro
 • Afkoppelingen op privédomein: 70.000 euro
Nieuwsoverzicht