naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wegen- en rioleringswerken Parochiedreef

vr 8 september 2017 om 12:00
In 2017 en 2018 leggen we een gescheiden riolering, voetpaden en parkeerplaatsen aan in de Parochiedreef. Het kruispunt met de Brand- en Kloosterstraat wordt heringericht en krijgt een verkeersplateau.

Wat houden de werken in?

Gescheiden riolering

We leggen een nieuwe riolering aan voor de gescheiden afvoer van regen- en afvalwater.

Het afvalwater wordt dan afgevoerd naar de riolering in de Kloosterstraat, om daarna gezuiverd te worden in de waterzuiveringsinstallatie in Lokeren. Het regenwater wordt afgevoerd naar een nieuwe gracht, die start in de Brandstraat. Die gracht voert het regenwater dan weer af naar de Scherpeheibeek (of Pierwandsbeek in de volksmond).

Voor dit gescheiden rioleringsstelsel zijn ook aanpassingen (afkoppeling) nodig op privédomein van woningen langs het traject gebouwd vóór 2000. 

Voetpaden en parkeerstroken

Naast een volledige vernieuwing van de rijweg leggen we in de Parochiedreef ook voetpaden en parkeervakken aan. 

Heraanleg kruispunt

Het kruispunt Parochiedreef-Brandstraat-Kloosterstraat wordt volledig heringericht als een multifunctioneel pleintje met een grasheuvel. Het middeneiland - de Calvarieberg - verdwijnt en wordt vervangen door een kruispunt met een verkeersplateau. 

Kruisbeeld

Op het middeneiland van dat kruispunt staat nu een kruisbeeld in blauwe hardsteen met Christusbeeld. Het kruisbeeld wordt schoon gemaakt en verplaatst naar de grasheuvel op het nieuwe pleintje; het Christusbeeld is in te slechte staat en wordt volledig vernieuwd.

Ontwerpplannen

Onderaan deze pagina kan je het ontwerp van deze wegen- en rioleringswerken in detail bekijken.

 

Wanneer?

We kunnen de wegen- en rioleringswerken pas uitvoeren nadat de gasleiding van Fluxys buiten gebruik wordt gesteld. Daarom voeren we de werken in twee fases uit.

  • Fase 1: aanleg gracht tussen Brandstraat en Scherpeheibeek vanaf 9 oktober 2017 - AFGEROND
  • Fase 2: wegen- en rioleringswerken Parochiedreef en afkoppelingswerken op privédomein - UPDATE 17 december 2018:
    De toplaag van het asfalt zal pas gegoten worden in maart 2019. De weersomstandigheden zijn nu niet geschikt. Bovendien mag er volgens het bestek geen toplaag gegoten worden tussen 1 december en 1 maart.

 

Hinder fase 2?

Tijdens de werken zal de Parochiedreef voor alle verkeer afgesloten zijn. Er zal een omleiding zijn via de Kasteelstraat.

Tijdens de werken aan het kruispunt Brandstraat-Parochiedreef-Kloosterstraat zal dit kruispunt afgesloten zijn voor alle verkeer. Er zal een omleiding zijn via de Bosmandreef, Haanhoutstraat, Beervelde-Dorp en Hospitaal-/Kasteelstraat.

 

Budget?

  • Fase 1: 140.000 euro
  • Fase 2: 650.000 euro
  • Afkoppelingen op privédomein: 70.000 euro
Nieuwsoverzicht
Parochiedreef

Openingsuren & contact

Openbare Werken

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 26
Fax
09 326 92 33
e-mail
openbare.werken@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

Onze gemeente- en OCMW-diensten zijn enkel open op afspraak.

Lees meer artikels over