naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kunst aan de Gang: Asteriet

ma 17 juli 2017 om 06:00
Meestal kom je in het gemeentehuis enkel langs om papieren aan te vragen of in te dienen. Maar je kan er ook een boeiende tentoonstelling meepikken. Nog tot eind september kan je in de gangen van het gemeentehuis genieten van het werk van Asteriet.

Asteriet (Astrid Van de Vijver) beschrijft haar werk als volgt: "De afbeelding van de vrouw of hoe een vrouw wordt afgebeeld is een centraal thema binnen mijn werk. We komen uit een kunstgeschiedenis waarin vrouwelijke artiesten ontbreken, maar wat niet ontbreekt is de enorme beeldcultuur rond ‘de muze’. De hoeveelheid aan vrouwelijk naakt die steeds door de blik van de man wordt weergegeven. Een muze schept een romantisch beeld waarbij de persoon louter als inspiratie bron dient. Voor mij schuilt er in dat idee ook een bepaalde tristesse. Omdat deze persoon steeds door de blik van een ander wordt afgebeeld en zo geen eigen stem krijgt.

Het  interesseert mij hoe zo een manier van afbeelden invloed heeft op onze blik en benaderingen in het dagelijks leven maar ook in onze blik naar onszelf. Kijken vrouwen via de blik van de man ook naar hun eigen lichaam? In die zin dat er enorm veel vrouwelijk naakt wordt weer gegeven ook in de pornografie waarbij het telkens gebeurt vanuit de blik van de man op het (naakte) vrouwen lichaam.

Binnen mijn werk ben ik op zoek naar waar zulke invloeden van buiten af en de eigen, individuele, intieme kijk op de ervaarbare wereld, en dus ook op jezelf, verschillen of net verzoenen met zulke ‘ideaalbeelden’ die ook in deze tijd enorm heersend zijn."

Nieuwsoverzicht
kunst aan de gang

Openingsuren & contact

Cultuurdienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 27
Fax
09 355 90 51
e-mail
cultuur@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten