naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Maart is Jeugdboekenmaand

vr 24 februari 2017 om 06:00
Jeugdboekenmaand 2017 denkt na over M/V/X. Alle activiteiten tijdens de Jeugdboekenmaand zijn gratis.

M/V/X: je bent wie je bent.

MVX gaat over wat kinderboeken zeggen, met en zonder woorden. Is de held echt altijd een jongen? Hoeveel prentenboekendieren heten ‘zij’? Wie past er op de kleintjes? Wie is de baas? Wie knikt en luistert? Wie wel en wie niet?

Het gaat over de onuitgesproken opvattingen die bepalen hoe je jezelf ziet en hoe je naar de ander kijkt. De Jeugdboekenmaand sloopt muren, want het gaat over jongens, meisjes en alles errond. M/V/X gaat over kijken naar wat er staat en zien wat er niet staat. We stellen geen vragen, maar geven open antwoorden.

 

Wie word jij? Verkleedsessie in de bib

Op zaterdag 4 maart mag jij beslissen hoe je er wil uitzien. Laat de prinses in jou los. Of word jij de bibtijger van de dag? Wij voorzien verkleedkleren en schmink.

 • Waar? Hoofdbibliotheek (Koning Boudewijnlaan 6)
 • Wanneer? Zaterdag 4 maart van 9u tot 12u
 • Voor wie? Voor groot en klein, 0 tot 99 jaar

 

Voorlezen met Pippi Langkous

Heb je al gehoord van het meisje dat haar paard kan optillen? Dat haar vader een piraat is? Dat ze samen woont met een aapje? Bijna iedereen kent Pippi Langkous. Het is een klassieker, maar het boek laat ons nog steeds genieten van een niet alledaags meisje. Kom jij meegenieten? Doe alvast 2 verschillende kousen aan als je komt.

 • Waar? Hoofdbibliotheek (Koning Boudewijnlaan 6)
 • Wanneer? Woensdag 22 maart van 15u tot 16u
 • Voor wie? Voor kinderen van 5 tot 8 jaar
 • Reserveren? Aan de balie, 09 356 60 73 of bibliotheek@lochristi.be 

 

Kleuterworkshop: Je bent wie je bent

Op zaterdag 11 maart zijn alle kleuters welkom en zoeken we aan de hand van prentenboeken naar wie of wat we zijn. Lijk jij op mij? Wie ben jij als ik op mijn kop sta? Kom en ontdek jezelf.

 • Waar? Hoofdbibliotheek (Koning Boudewijnlaan 6)
 • Wanneer? zaterdag 11 maart van 14u tot 15u
 • Voor wie? Voor kinderen vanaf 4 jaar
 • Reserveren? Aan de balie, 09 356 60 73 of bibliotheek@lochristi.be 

 

Laat zien wie jij bent en dat je hier was #jeugdboekenmaandlochristi

Tijdens de hele maand maart wordt aan alle kinderen gevraagd om op verschillende tijdstippen en verschillende manieren te laten zien wie ze zijn en dat ze in de bib waren. We nemen foto’s, maken silhouetten, laten een vingerafdruk achter,…

Dat jij hier bij ons was voor een boek, een babbel, een knuffel, een voorleesmoment, een film, een vraag, kan je ons laten weten door op sociale media #jeugdboekenmaandlochristi te gebruiken. We kijken er naar uit van jou te horen.

 

Doe jij ook mee op www.jeugdboekenmaand.be?

Iedereen kan deelnemen aan het grote online jeugdboekenmaandindebib-spel. Ga naar www.jeugdboekenmaand.be, maak een avatar en je bent begonnen voor de hele jeugdboekenmaand. De website gaat online op 1 maart.

Aan de hand van ludieke filmpjes met bekende mensen worden kinderen uitgedaagd om over bepaalde onderwerpen na te denken, zelf aan de slag te gaan, een filmpje te maken, een foto te posten, een boek te lezen, een rondje te draaien in de bib,… Er zijn natuurlijk ook prijzen te winnen.

 

Meer info?

bibliotheek@lochristi.be 
www.jeugdboekenmaand.be 
www.jeugdlochristi.be  
www.facebook.com/bibliotheeklochristi 

Nieuwsoverzicht
Jeugdboekenmaand

Openingsuren & contact

Bibliotheek Lochristi

adres
Koning Boudewijnlaan 69080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 356 60 73
e-mail
bibliotheek@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur

Lees meer artikels over