naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vogelgriep: versoepeling van de maatregelen

ma 3 juli 2017 om 14:30
Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) versoepelt een aantal maatregelen die de voorbije weken ingevoerd waren ter bescherming tegen de vogelgriep.

Markten en verzamelingen opnieuw toegelaten

Buiten de afgebakende gebieden (waar onlangs vogelgriep werd vastgesteld) zijn markten van pluimvee en andere vogels opnieuw toegelaten voor professionelen. Die mogen wel geen watervogels (eenden, ganzen, zwanen…) aanbieden. De occasionele verkoop van vogels op markten blijft verboden. Zijn er meerdere handelaars op eenzelfde markt aanwezig, dan moeten zij zo ver mogelijk van elkaar staan.

Andere verzamelingen van pluimvee (tentoonstellingen, prijskampen, beurzen) zijn ook opnieuw toegelaten in de rest van het land. Ook hier zijn watervogels (eenden, ganzen, zwanen…) niet toegelaten. Het pluimvee moet in de 10 dagen vóór de verzameling opgesloten of afgeschermd gezeten hebben.

 

Wat zijn alle maatregelen?

Een volledig overzicht van de maatregelen vind je op de website van het FAVV, het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen:

 

Meld gezondheidsproblemen bij dieren!

Het FAVV vraagt dat iedereen die onlangs pluimvee kocht op een markt, waakzaam blijft en een dierenarts raadpleegt wanneer de vogels ziek zijn of plots sterven.

Het FAVVvraagt ook aan alle pluimveehouders om waakzaam te blijven en om elk gezondheidsprobleem bij hun dieren onmiddellijk te melden bij een dierenarts.

Abnormale sterfte bij wilde vogels kan je nog altijd melden op het gratis nummer 0800 99 777.

 

Wat met vlees en eieren?

Consumenten kunnen gerust zijn: alle pluimveevlees en eieren zijn veilig en kunnen zonder problemen gegeten worden.

 

Meer info?

Call center vogelgriep: 0800 99 777

Nieuwsoverzicht
kip

Openingsuren & contact

Noodplanning

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 16
Fax
09 326 92 33
e-mail
noodplanning@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur