naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuw: omgevingsvergunning

vr 29 december 2017 om 08:00
Vergeet de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Vanaf 1 januari vraag je beiden samen aan en spreken we van de omgevingsvergunning.

De omgevingsvergunning vervangt én bundelt de steden-bouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Je dient je aanvraag in en volgt die op via één digitaal loket, het Omgevingsloket. Daarna volgt (indien nodig) één openbaar onderzoek en (indien nodig) één adviesronde.

Deze aanvragen moet je digitaal indienen via het Omgevingsloket:

  • projecten waarvoor je verplicht een architect nodig hebt
  • exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit van klasse 2
  • verkaveling van gronden
  • het bijstellen van een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden (de vroegere verkavelingswijzigingen) als dat de kavelgrenzen wijzigt.

In de andere gevallen kan je nog uitzonderlijk een aanvraag indienen op papier. De gemeente zal die dossiers dan zelf digitaliseren en invoeren in het Omgevingsloket. Zo kunnen we ook die aanvragen verder digitaal behandelen.

Voor een vlotte verwerking zijn er ook nieuwe regels voor de samenstelling van een papieren dossier. Neem hier contact op met onze diensten.

Vanaf 15 januari zal er ook een vereenvoudigde versie van het Omgevingsloket beschikbaar zijn, de ‘snelinvoer’. Daarmee kan je eenvoudige werken op en rond een gebouw aanvragen, zoals de plaatsing van een veranda of tuinhuis.

 

Nieuwsoverzicht
digitale bouwaanvraag

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Ordening

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 28
Fax
09 326 92 33
e-mail
ruimtelijke.ordening@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Lees meer artikels over