Festiveló

Festivelo

In samenwerking met het Cultuurcentrum Lokeren en Toerisme Lokeren organiseert Cultuur en Toerisme Lochristi Festiveló. Een muzikaal fietsevenement waarbij de deelnemers op bijzondere locaties kunnen genieten van muzikale verwennerij. 

Spring op je fiets voor de nieuwe editie van Festiveló en beleef met je familie en vrienden een onvergetelijke zomerdag. Je start aan de kerk van Oudenbos. Na een rit van ongeveer 25 km doorheen Lochristi, Beervelde en Heiende kom je aan op de markt voor het slotconcert. Onderweg rijd je langs verrassende concertplekjes: van een geheime pastorietuin tot een oude serre, een sfeervolle kerk, een kasteeldomein, een nieuwe speelsite en zelfs een boerderij met wel heel bijzondere dieren.

Je ontmoet groepen als Eva De Roovere, Orchestre du Belgistan, artiesten als Nell en vele anderen. En op het einde wacht Urbanus himself je op voor een slotconcert!

 • Voor wie?
  Jong en oud is welkom! Deze muzikale tocht is een ideaal uitstapje voor het hele gezin, met een circusvoorstelling, een plekje waar je je fiets kan pimpen en zelfs een levensgrote piano!

 • Wanneer?
  Zondag 30 juni

 • Waar?
  Start: Sint-Pauluskerk Oudenbos Lokeren tussen 10 en 11.30 uur
  Einde: Markt Lokeren, circa 18 uur (afstand circa 25 km)


Fiets je liever in groep?
Schrijf je dan in voor één van de twee fietstochten met gids (beperkte capaciteit / start om 10.30u en 11u).


Picknick?
Je kan je eigen picknick meenemen, maar op de picknicklocatie in Beervelde zijn ook drankjes en heel wat lekkers te verkrijgen. 

 

Gezocht: groene vingers!

Ben of ken jij iemand die graag goochelt met groen, gelukkig wordt van bloemenpracht en barst van creativiteit? Kortom een echte (ervaren) bloemenkunstenaar? Dan zijn wij op zoek naar jou!

We willen van de gelegenheid gebruik maken om onze bloemenstreek op een eigentijdse en eigenzinnige manier in de kijker te plaatsen. Dit door op iedere locatie een fleurige eyecatcher te plaatsen. Dit kan gaan van een indrukwekkende bloemeninstallatie tot een grotesk bloemstuk. Think out of the box!

Ga jij de uitdaging aan?

Stuur dan als de bliksem een mailtje naar toerisme@lochristi.be. We contacteren jou dan om alle verdere praktische afspraken te maken.

Openingsuren & contact

Toeristische Dienst

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 27
Fax
09 355 90 51
e-mail
toerisme@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur