112

Slideshow active dia 1 van

foto 112

112

In onze gemeente bevindt zich de ambulancedienst VZW Dienst 112 Lochristi voor dringende medische hulp.

 

Waarom in Lochristi?

Belde je vroeger vanuit Lochristi voor dringende medische hulp naar het noodnummer 100 of 112, dan moest de centrale die vanuit één van de dichtstbij gelegen standplaatsen uitsturen, nl. Gentbrugge, Gent-centrum, Lokeren, Wetteren of Zelzate. Rekening houdend met de afstand en de drukke invalswegen R4 en N70 bedroeg de aanrijtijd gemiddeld zo’n 15 à 17 minuten. Omdat de ambulancedienst VZW Dienst 112 Lochristi zich in onze gemeente vestigde, verkorte de aanrijtijd voor dringende medische hulp tot zo’n 3 à 5 minuten.

 

Ambulancedienst

De VZW Dienst 112 Lochristi heeft één ambulance met de modernste medische- en technische uitrusting. De ambulancedienst kan rekenen op de medewerking van 38 hulpverleners. Een groot deel van hen is verpleegkundige op spoedgevallendiensten of intensieve zorgen van ziekenhuizen uit de regio. De bemanning van de ziekenwagen is 24 uur op 24 uur aanwezig op de standplaats. Zo kan de ambulancedienst bij een oproep voor dringende medische hulp binnen de twee minuten uitrukken.

 

Standplaats in Koning Boudewijnlaan

Het gemeentebestuur zorgde voor huisvesting voor de ambulancedienst in de Koning Boudewijnlaan. Op de parking op de hoek met de Koning Albertlaan plaatste het een prefabgebouw met alle nodige voorzieningen om de permanentie comfortabel te verzekeren. Zo bevat de woonunit o.a. twee slaapkamers, een kitchenette, een badkamer, een leefruimte en een berging.

 

Doven, slechthorenden en slechtsprekenden

Op de website van de 112 is informatie te vinden over de bereikbaarheid van het hulpcentrum 100/112 voor doven, slechthorenden en slechtsprekenden.

In deze pilootfase wordt gewerkt met specifieke nummers die de doelgroep kan opvragen. De doelgroep is geïnformeerd via de kanalen die met de dovenfederaties werd afgesproken.

Openingsuren & contact

112

adres
Koning Albertlaan 219080 Lochristi
Tel.
0477 25 65 85
e-mail
info@112-lochristi.be