naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Verspil geen drinkwater!

  regenwater do 22 jun
  Vanaf donderdag 22 juni is het in heel Vlaanderen verboden om drinkwater te verspillen, b.v. om de auto te wassen, het gazon te besproeien of zwembaden te vullen.
 • Lochristi Zingt!

  Lochristi Zingt do 22 jun
  Smeer je stembanden en kom mee zingen tijdens ons groot zangfeest op 8 juli.
 • Laat je fiets gratis registreren!

  Fietsregistratie wo 21 jun
  Op woensdag 28 juni organiseren we op de parking achter het gemeentehuis (Koning Boudewijnlaan) een gratis fietsregistratie. Tussen 13u en 16u kan je er je rijksregisternummer via een speciale antidiefstalsticker op je fiets laten bevestigen.
 • Vacature interieurverzorg(st)ers

  Vacatures di 20 jun
  Gemeentebestuur Lochristi is op zoek naar 2 deeltijdse interieurverzorg(st)ers.
 • Vacature deskundige Openbare Werken (m/v, B4-B5, voltijds)

  vacature di 20 jun
 • Hou je voortuin groen

  Groene voortuin ma 19 jun
  Vroeger was de voortuin vaak een stukje natuur. Nu zijn veel voortuinen echter versteende gebieden. Stukjes niemandsland tussen je voordeur en de straat. Het is belangrijk dat we onze voortuinen niet zomaar omtoveren tot parkeerplaatsen voor auto’s.
 • Hou een barbecue leuk

  veilig barbecuen vr 16 jun
  Stralend weer nodigt steevast uit om de barbecue boven te halen. Gezellig buiten barbecueën is leuk, maar niet zonder gevaren. Volgende tips zorgen er voor dat het leuk blijft.
 • Vogelgriep: opnieuw ophokplicht hobbyhouders

  kip do 15 jun
  Omdat een nieuwe besmetting van het vogelgriepvirus zich vermoedelijk via markten heeft verspreid, worden de verkoop van pluimvee en vogels op de openbare markten en alle verzamelingen (tentoonstellingen, beurzen, …) met pluimvee voorlopig verboden.
 • Zwaluwen brengen subsidies mee

  zwaluw subsidies do 15 jun
  Heb je één of meerdere zwaluwnesten aan of rond je huis? Wist je dan dat je daarvoor van ons een subsidie kan krijgen? En nu ook voor een kunstnest dat je zelf hangt?
 • Steenmarter op bezoek

  Steenmarter wo 14 jun
  Ooit al een steenmarter gezien? Dit inheemse roofdier is ongeveer even groot als een huiskat en heeft een bruine vacht, met een grote witte vlek op keel en voorpoten.
 • Misverstand – veranderen van energieleverancier kost geld

  Doe de V-test di 13 jun
  16% van de Vlamingen denkt onterecht dat ze bij het veranderen van elektriciteits- en aardgasleverancier een verbrekingsvergoeding moeten betalen.
 • Bekendmaking openbaar onderzoek omgevingsvergunningsaanvraag: M+PIGS bvba, Smalle Heerweg 160 - oprichten windturbine

  ma 12 jun
  Hierbij maken wij bekend dat een omgevingsaanvraag werd ingediend voor stedenbouwkundige handelingen, namelijk het oprichten van een windturbine. Hiervoor wordt een openbaar onderzoek opgestart waarbij elke burger zijn standpunten, opmerkingen en bezwaren kan indienen.
 • Drukte bij de bevolkingsdienst

  ma 12 jun
  Tijdens de openingsuren van het gemeentehuis op donderdagavond (16.30u-19u) en op zaterdagvoormiddag (9u-12u) lopen de wachttijden soms op.
 • Wespen… weg ermee?

  Wespen of bijen? ma 12 jun
  Een wespennest vlakbij je huis of in je tuin? En je hebt er last van? Vraag dan aan de brandweer om het nest te verwijderen. Dat kost je 40 euro.
 • Vergeet niet jouw prepaidkaart te registreren

  vr 9 jun
  Volgens het Koninklijk Besluit van 27 november 2016 moeten alle prepaidkaarten in België voortaan geïdentificeerd zijn. Het lijkt er evenwel op dat sommigen nog niet op de hoogte zijn van deze verplichting, of niet weten dat ze met een prepaidkaart werken.
 • Plant een klimaatbestendig landschap

  klimaatbestendig landschap vr 9 jun
  Wil je een houtkant, heg, bomenrij, hoogstamboomgaard of bos planten? Met inheemse soorten waar vlinders en vogels van houden? De Provincie Oost-Vlaanderen geeft je 80% van het plantgoed gratis!
 • Bekendmaking van een milieuvergunningsaanvraag klasse 1 en openbaar onderzoek: Landbouwbedrijf (varkenshouderij) De Clercq Steven, Oude Veldstraat 172B – verandering door wijziging en uitbreiding

  wo 7 jun
  Hierbij maken wij bekend dat een milieuvergunningsaanvraag klasse 1 werd ingediend voor wijziging en uitbreiding van een landbouwbedrijf (varkenshouderij). Hiervoor wordt een openbaar onderzoek opgestart waarbij elke burger zijn opmerkingen, bezwaren of adviezen kan indienen.
 • E-readers in de bibliotheek

  e-readers in de bib di 6 jun
  Voortaan kan je in de bibliotheek gratis zeven e-readers uitlenen, gedurende vier weken (tijdens het schooljaar) of zes weken (tijdens de zomervakantie). Elke e-reader bevat acht verrassende titels.
 • Baloise Belgium Tour

  Baloise 2017 do 1 jun
  Na een jaartje afwezigheid deed de wielervijfdaagse Baloise Belgium Tour voor de zesde maal Lochristi aan. Op dinsdag 23 mei organiseerden we de ploegenvoorstelling en op woensdag 24 mei de start van de eerste rit, met kleppers als Philippe Gilbert, Oliver Naesen, Tiesj Benoot en Tony Martin.
 • Gewijzigde verkeerssituatie door heraanleg voortuin woonzorgcentrum Lochristi

  Werken O.C.M.W. Lochristi di 30 mei
  Op woensdag 31 mei start de tweede fase van de heraanleg van de voortuin van het woonzorgcentrum Sint-Pieter. Dit gebeurt om een parking te voorzien voor het nieuwe lokaal dienstencentrum ’t Fazantenhof.
 • Leer reanimeren met een AED

  AED vr 12 mei
  Elke dag krijgen zo’n 30 mensen een hartstilstand. Met een Automatische Externe Defibrillator (AED) kan je levens redden. In Lochristi vind je een AED op tien locaties. Maar je moet wel weten hoe je het precies gebruikt. Volg daarom de gratis AED-cursus van het Rode Kruis Lochristi!
 • Opening aardbeienmarkt Beervelde

  Copyright Danny Sey do 4 mei
  Op vrijdag 19 mei om 18u opent de belleman (gemeentelijke marktleider) officieel de aardbeienmarkt in Beervelde.
 • Op reis met de juiste papieren?

  Reis wijs di 2 mei
  Laat je vakantie niet stranden in de luchthaven. Ga wijs op reis en vraag tijdig je paspoort, visum en kids-ID aan!
 • Aanleg voetweg 100 (Kloosterstraat-Magretstraat)

  voetweg 100 di 21 feb
  In 2017 willen we een verharde voetweg aanleggen tussen Kloosterstraat en Magretstraat. De verharding van voetweg 100 is een deel van ons plan om trage wegen in stand te houden.
 • Aanleg fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2020 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
 • Aanleg fietspaden Pauwstraat

  pauwstraat (kruispunt met poelinkstraat) do 5 jan
  In het najaar 2017 leggen we nieuwe fietspaden aan in de Pauwstraat tussen Tomboslaan en Beerveldse Baan. Daarnaast wordt de rijbaan smaller en vergroot de zone 50 km/u. De Pauwstraat zal afgesloten zijn voor alle verkeer.
 • Aanleg fietspad langs spoorlijn tussen Pensionaatstraat en Burgstraat (Destelbergen)

  fietspad spoorlijn fase 3 do 5 jan
  De provincie Oost-Vlaanderen legt een fietspad aan langs de spoorlijn tussen Pensionaatstraat en Burgstraat (Destelbergen). Hiervoor wordt de overweg tweemaal tijdelijk afgesloten.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 3 jan
  In 2017-‘18 laten we laten we een gescheiden riolering aanleggen in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Er komen ook fietspaden en twee verkeersplateau’s.
 • Nieuw multifunctioneel en compact Uyttenhove

  nieuw ontwerp uyttenhove ma 19 dec
  We dienen nog vóór het einde van het jaar de bouwaanvraag in voor een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum (8,3 miljoen euro) met een sporthal en feest- en cultuurzaal. De gemeenteraad van december keurde het voorontwerp goed. Het huidige Uyttenhove blijft gesloten.
 • Digitale bouwaanvraag

  Digitale bouwaanvraag vr 25 nov
  Ook in Lochristi kan je nu een stedenbouwkundige vergunning digitaal aanvragen. Zo verloopt je bouwaanvraag eenvoudiger, sneller en transparanter. Voor werken waarvoor geen architect nodig is, kan het zelfs nóg sneller via de digitale snelinvoer.
1-30 Van 33