naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Maak LeesTijd met Slow reading

  Slow reading vr 28 apr
  Lekker lang lui lezen… Hoe lang is het geleden dat je nog echt LeesTijd hebt gehad? Dan is slow reading iets voor jou. Kom op 8 mei één uur in volle rust en stilte lezen in de Lootse bib.
 • Cultuurlaureaat 2017 gezocht!

  copyright Bennie Vanderpiete do 27 apr
  De cultuurraad van Lochristi gaat op zoek naar een waardige opvolger voor Hans Van Hilst, onze zeer gewaardeerde Lootse cultuurlaureaat 2016.
 • Vacature ICT-deskundige

  iStock.com_Pinkypills wo 26 apr
  We zoeken een voltijdse ICT-deskundige (B4-B5). Je kan solliciteren t.e.m. maandag 22 mei.
 • Vacature interieurverzorg(st)ers Gemeenteschool Lochristi

  vacature interieurverzorg(st)er di 25 apr
  Voor onze gemeenteschool zoeken we twee deeltijdse interieurverzorg(st)ers vanaf midden augustus. Je kan solliciteren t.e.m. vrijdag 12 mei.
 • Vacature busbegeleid(st)er

  iStock.com_adrian825 di 25 apr
  Voor onze gemeentelijke schoolbus zoeken we een deeltijdse busbegeleid(st)er voor volgend schooljaar. Je kan solliciteren t.e.m. vrijdag 12 mei.
 • Woonbehoeftestudie 2017-2030

  Lochristi_SEY di 25 apr
  Uit een nieuwe woonbehoeftestudie blijkt dat de vraag naar woningen in Lochristi kan worden opgevangen met het bestaande aanbod aan bouwgronden.
 • Molenstraat twee weken afgesloten

  molenstraat di 25 apr
  Van 25 april tot ten laatste 5 mei is de Molenstraat afgesloten voor autoverkeer tussen Moleneinde en Kapelstraat. Er is een omleiding. De begraafplaats blijft bereikbaar.
 • Bekendmaking van een milieuvergunningsaanvraag klasse 1 en openbaar onderzoek: Landbouwbedrijf (varkenshouderij) M+PIGS bvba, Smalle Heerweg 160 – hernieuwing van de vergunning en verandering door wijziging, uitbreiding en toevoeging

  ma 24 apr
  Hierbij maken wij bekend dat een beslissing werd genomen over de uitbreiding en hernieuwing milieuvergunningsaanvraag klasse 1 met als voorwerp zandwinning. Hiervoor wordt een openbaar onderzoek opgestart waarbij elke burger zijn opmerkingen, bezwaren of adviezen kan indienen.
 • Herstellingswerken voetpaden Dorp-Oost en Dorp-West

  voetpaden dorp-oost-west vr 21 apr
  In het centrum van Lochristi worden de voetpaden hersteld. Er is een parkeerverbod van 24 april t.e.m. 15 mei.
 • Blijf in beweging, doe het veilig!

  valpreventie vr 21 apr
  Eén op de drie 65-plussers valt minstens één keer per jaar. Op ouderen leeftijd kan zo’n val ernstige gevolgen hebben. Ze kunnen vermeden worden door regelmatig te bewegen. Volg onze tips, wees actief maar doe het op een veilige manier. Begin er vandaag nog aan!
 • Kies jouw goedkoopste energieleverancier

  v-test wo 19 apr
  Energie kost geld maar dat betekent niet dat je te veel moet betalen. Met de V-test van de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) kan je eenvoudig nagaan welke energieleverancier voor jou het voordeligst is.
 • Zitdagen belastingen

  zitdagen za 15 apr
  Heb je hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Kom dan naar de zitdagen van de FOD Financiën in het gemeentehuis.
 • Herstelling N70 vlakbij Sparrenlaan - verkeer maandje over versmalde rijstroken

  N70 - vervanging riool vlakbij Sparrenlaan vr 14 apr
  Van 18 april t.e.m. 20 mei wordt een rioolbuis vervangen onder de N70 vlakbij de Sparrenlaan. Tijdens de werken blijft autoverkeer in beide richtingen mogelijk over versmalde rijstroken en de middenberm. Voor fietsers is er een omleiding.
 • Baloise Belgium Tour: gratis bewaakte fietsparking

  fietsparking di 11 apr
  De ploegenpresentatie op dinsdag 23 mei en de start van de eerste rit op woensdag 24 mei zullen heel wat volk op de been brengen. Zoek je niet suf naar een parkeerplaats: kom met de fiets en gebruik onze bewaakte fietsparking in de Dekenijstraat!
 • Baloise Belgium Tour: ontbijt voor het goede doel

  Ontbijt di 11 apr
  Vlak vóór de start van de eerste rit van de Baloise Belgium Tour op woensdag 24 mei kan je ontbijten pal in de startzone. Kaarten kosten 10 euro/stuk en kan je kopen bij de lokale handelaars en in de sporthal. Een deel van de opbrengst schenken we aan ontwikkelingshulp.
 • Baloise Belgium Tour: ploegenpresentatie en start eerste rit

  Baloise Belgium Tour di 11 apr
  Na een jaartje afwezigheid doet de wielervijfdaagse Baloise Belgium Tour voor de zesde maal onze gemeente aan. Op dinsdag 23 mei organiseren we de ploegenvoorstelling en op woensdag 24 mei de start van de eerste rit.
 • Baloise Belgium Tour: rij mee met de volgwagen of win ontbijtkaarten

  Wedstrijden di 11 apr
  Maak de eerste rit van de Baloise Belgium Tour mee van op de eerste rij. Rij mee als VIP in één van onze volgwagens. Of win een ontbijtkaart! Je kan deelnemen t.e.m. 5 mei.
 • Baloise Belgium Tour: verkeersmaatregelen

  Verkeersmaatregelen di 11 apr
  De ploegenpresentatie op din. 23 mei en de start en doortocht op woe. 24 mei brengen heel wat verkeersmaatregelen met zich mee. Die zijn nodig voor een vlotte organisatie en voor de veiligheid van toeschouwers en renners. Zo maken we o.a. de N70 tweemaal verkeersvrij in het centrum van Lochristi.
 • Baloise Belgium Tour: win je plaatsje op het podium!

  Wedstrijden di 11 apr
  Ben je tussen 3 en 15 jaar en zot van de koers? Wil je op woensdag 24 mei met je favoriete renner op het startpodium? Doe dan t.e.m. 2 mei mee met onze fotowedstrijd! Je kan ook heel wat fantastische prijzen winnen…
 • Infoavond bouw windturbineproject Laarne-Lochristi

  windturbines luminus - infoavond vr 7 apr
  EDF Luminus bouwt momenteel twee nieuwe windturbines langs de E17 in Laarne-Lochristi. Op 11 mei organiseert het een infoavond mét werfbezoek.
 • Kunst aan de gang

  kunst aan de gang vr 7 apr
  Meestal kom je in het gemeentehuis enkel langs om papieren aan te vragen of in te dienen. Maar je kan er ook een boeiende tentoonstelling meepikken. Nog tot eind juni kan je in de gangen van het gemeentehuis genieten van het werk van Helga Van Durme.
 • Heraanleg N47 in Lokeren start op 18 april

  N47 Lokeren do 6 apr
  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start met de heraanleg van de N47 aan het op- en afrittencomplex van de E17. Verkeer op de N47 blijft altijd mogelijk in beide richtingen. De op-en afritten van de E17 gaan even dicht, maar telkens zo kort mogelijk. De heraanleg zal ongeveer één jaar duren.
 • Trots op 9080!

  draagtas di 4 apr
  Op zoek naar een origineel cadeau of creatief hebbeding? Koop aan het loket van Cultuur & Toerisme een Lootse herbruikbare draagtas (5 euro)!
 • Ontbijten voor het goede doel

  ontbijt ma 3 apr
  Op zondag 7 en 14 mei (Moederdag!) kan je in de cafetaria van het woonzorgcentrum Sint-Pieter komen smullen van een ontbijtbuffet van het O.C.M.W.
 • Maak van jouw straat een speelstraat!

  speelstraat (iStock.com Imgorthand) ma 13 mrt
  Wil je je kinderen en die van de buren veilig laten spelen in je straat in juli en augustus? Maak van je straat dan een speelstraat! Bezorg ons jouw aanvraag vóór 30 april.
 • Aanleg voetweg 100 (Kloosterstraat-Magretstraat)

  voetweg 100 di 21 feb
  In 2017 willen we een verharde voetweg aanleggen tussen Kloosterstraat en Magretstraat. De verharding van voetweg 100 is een deel van ons plan om trage wegen in stand te houden.
 • Aanleg fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2020 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
 • Aanleg fietspaden Pauwstraat

  pauwstraat (kruispunt met poelinkstraat) do 5 jan
  In het najaar 2017 leggen we nieuwe fietspaden aan in de Pauwstraat tussen Tomboslaan en Beerveldse Baan. Daarnaast wordt de rijbaan smaller en vergroot de zone 50 km/u. De Pauwstraat zal afgesloten zijn voor alle verkeer.
 • Aanleg fietspad langs spoorlijn tussen Pensionaatstraat en Burgstraat (Destelbergen)

  fietspad spoorlijn fase 3 do 5 jan
  De provincie Oost-Vlaanderen legt een fietspad aan langs de spoorlijn tussen Pensionaatstraat en Burgstraat (Destelbergen). Hiervoor wordt de overweg tweemaal tijdelijk afgesloten.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 3 jan
  In 2017-‘18 laten we laten we een gescheiden riolering aanleggen in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Er komen ook fietspaden en twee verkeersplateau’s.
1-30 Van 36