naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Feestelijke opendeurdag vernieuwde sporthal ’t Veerleveld Zaffelare

  Vernieuwde sporthal Zaffelare wo 16 aug
  Op zaterdag 2 september gooien we de deuren van de vernieuwde en uitgebreide sporthal ’t Veerleveld in Zaffelare open voor het grote publiek. Tussen 13.30u en 17u zijn er doorlopend initiaties en demonstraties van de lokale jeugdsportclubs.
 • Provincie Oost-Vlaanderen zoekt goede buren van de waterloop

  waterloop vr 11 aug
  Woon jij langs een provinciale waterloop? Dan ben je een buur van het provinciebestuur. Waterlopen vereisen een goed beheer. Daarvoor bestaan spelregels en het is belangrijk dat alle buren die regels kennen en respecteren.
 • Gratis kinderuurtje kermis Zaffelare

  kinderuurtje kermis wo 9 aug
  Met je kinderen (2-12 jaar) gratis naar het kinderuurtje op de Grote Kermis in Zaffelare (zat. 19 aug., 17-18u)? Vraag dan tijdig je kaart aan bij onze bevolkingsdienst!
 • Ambachtelijk weekend met thema Aarde

  Ambachtelijk weekend ma 7 aug
  Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus organiseert Toerisme Waasland opnieuw het Ambachtelijk Weekend. Dan kan je in het Waasland en Zeeuws-Vlaanderen de specialiteiten bekijken van meer dan 350 ambachtslui, kunstenaars en creatievelingen.
 • Een blik achter de schermen

  Achter de schermen van de sierteelt ma 7 aug
  Serres duiken overal op in het straatbeeld van Lochristi. Maar weet jij wat er zich binnenin allemaal afspeelt? Gun jezelf een unieke blik achter de schermen van een modern sierteeltbedrijf op zondag 27 augustus of zaterdag 30 september!
 • Herstelling wegdek Doornikstraat

  doornikstraat (kruispunt met N70) vr 4 aug
  Tot ten laatste 31 augustus laten we in de Doornikstraat een betonvak herstellen. Tijdens de werken is de Doornikstraat afgesloten tussen de N70 en Voordestraat. Er is een omleiding.
 • Floraliëntocht in Lochristi

  Floraliëntocht in Lochristi do 27 jul
  Van mei tot en met september kan je opnieuw samen met een gids de fiets op in onze fleurige regio. Individuele fietsers kunnen zich inschrijven voor een begeleide fietstocht.
 • Vacature: beweegcoach

  beweegcoach wo 19 jul
  Samen met het OCMW zoeken we een beweegcoach. Je kan solliciteren t.e.m. zaterdag 9 september.
 • Jaarlijkse aanvraag projectsubsidies voor ontwikkelingssamenwerking

  GROS vr 14 jul
  Lochristi voorziet elk jaar in haar begroting een bedrag voor subsidies in het kader van de noord-zuidproblematiek. Lootse ontwikkelingswerkers of verenigingen die zich inzetten voor ontwikkelingssamenwerking kunnen tot 31 augustus een aanvraag indienen.
 • BE-Alert: meteen verwittigd bij een noodsituatie

  Be-alert vr 7 jul
  Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom kunnen we vanaf nu gebruik maken van BE-Alert, een nieuw systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.
 • Vogelgriep: versoepeling van de maatregelen

  kip ma 3 jul
  Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) versoepelt een aantal maatregelen die de voorbije weken ingevoerd waren ter bescherming tegen de vogelgriep.
 • Nieuw multifunctioneel en compact Uyttenhove

  nieuw ontwerp uyttenhove ma 3 jul
  We willen een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum bouwen. Het wordt een afgeslankte versie van ons eerder bouwplan, met kleinere ruimtes, een grotere afstand tot de buren en meer parkeerplaatsen. Het nieuwe Uyttenhove zal 8,3 miljoen euro kosten en klaar zijn in 2020.
 • Zomerregime gemeentediensten

  gesloten ma 3 jul
  Tijdens de zomervakantie schakelen sommige diensten over op een zomerregime en zijn er een paar sluitingsdagen.
 • Op reis met de juiste papieren?

  Reis wijs di 2 mei
  Laat je vakantie niet stranden in de luchthaven. Ga wijs op reis en vraag tijdig je paspoort, visum en kids-ID aan!
 • Aanleg voetweg 100 (Kloosterstraat-Magretstraat)

  voetweg 100 di 21 feb
  In 2017 willen we een verharde voetweg aanleggen tussen Kloosterstraat en Magretstraat. De verharding van voetweg 100 is een deel van ons plan om trage wegen in stand te houden.
 • Aanleg fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2020 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
 • Aanleg fietspaden Pauwstraat

  pauwstraat (kruispunt met poelinkstraat) do 5 jan
  In het najaar 2017 leggen we nieuwe fietspaden aan in de Pauwstraat tussen Tomboslaan en Beerveldse Baan. Daarnaast wordt de rijbaan smaller en vergroot de zone 50 km/u. De Pauwstraat zal afgesloten zijn voor alle verkeer.
 • Aanleg fietspad langs spoorlijn tussen Pensionaatstraat en Burgstraat (Destelbergen)

  fietspad spoorlijn fase 3 do 5 jan
  De provincie Oost-Vlaanderen legt een fietspad aan langs de spoorlijn tussen Pensionaatstraat en Burgstraat (Destelbergen). Hiervoor wordt de overweg tweemaal tijdelijk afgesloten.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 3 jan
  In 2018 laten we laten we een gescheiden riolering aanleggen in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Er komen ook fietspaden en twee verkeersplateau’s.
 • Digitale bouwaanvraag

  Digitale bouwaanvraag vr 25 nov
  Ook in Lochristi kan je nu een stedenbouwkundige vergunning digitaal aanvragen. Zo verloopt je bouwaanvraag eenvoudiger, sneller en transparanter. Voor werken waarvoor geen architect nodig is, kan het zelfs nóg sneller via de digitale snelinvoer.
 • Wegen- en rioleringswerken Persijzer-, Leemstraat en (deel) Oude Veldstraat

  persijzer-leemstraat do 6 okt
  Nog tot eind 2017 leggen we een gescheiden riolering aan in de Persijzerstraat, Leemstraat en op een drietal plaatsen in Oude Veldstraat. Het wegdek wordt vernieuwd en verkeersveiliger, met enkelrichtingsfietspaden, een middeneiland, rijbaanvernauwingen en verkeersplateau’s.
 • Nieuwe Lodejo

  voorgevel nieuwe Lodejo ma 26 sep
  In 2017-’18 wordt jeugdhuis Lodejo afgebroken en vervangen door een multifunctionele nieuwbouw. Op de gelijkvloerse verdieping komen een cultuur- en fuifzaal voor max. 750 pers. en de bureaus van jeugdhuis Lodejo. De historische voorgevel wordt heropgebouwd.
 • Uyttenhove gesloten

  uyttenhove do 10 mrt
  Het huidige Uyttenhove kan niet meer gehuurd worden voor evenementen en fuiven. We bieden enkele alternatieven aan en een financiële tussenkomst voor verenigingen die Uyttenhove sinds 1 januari 2013 minstens eenmaal huurden.
1-23 Van 23