naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Bekendmaking openbaar onderzoek omgevingsvergunningsaanvraag: BVBA De Proefbrouwerij, Doornzelestraat 20- uitbreiding site en exploitatie ingedeelde inrichting/activiteit

  vr 15 dec
  Hierbij maken we bekend dat een omgevingsaanvraag werd ingediend voor stedenbouwkundige handelingen nl. het uitbreiden van de site + exploitatie en uitbreiding proefbrouwerij. Er wordt een openbaar onderzoek opgestart waarbij elke burger z'n standpunten, opmerkingen en bezwaren kan indienen.
 • Duurzaam tafelen tijdens eindejaar

  Duurzaam tafelen vr 15 dec
  Tijdens de eindejaarsfeesten gooien we ecologische principes nogal vaak overboord. Vooral bij de keuze van ons menu durven we wel eens uit de bocht gaan met exotische of niet-seizoensproducten.
 • Reynaert de Vos klaar voor Reynaertjaar 2018!

  Reynaert wo 13 dec
  In 2018 is Lochristi voorzitter van het Intergemeentelijk Project Land van Reynaert. Daarom kreeg het beeld van Firmin de Vos dat in het dorp van Lochristi staat alvast een opknapbeurt.
 • Openbaar onderzoek gemeentelijk RUP Woondichtheden

  ma 11 dec
  We willen het max. aantal toegelaten woningen op vier locaties verhogen naar 25 woningen/ha. Zo kunnen een 50-tal extra sociale woningen worden gebouwd. Hiervoor maakten we een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) “Woondichtheden”. Dat kan je inkijken van 11 december t.e.m. 8 februari.
 • Bedankt, Lootse vrijwilligers!

  iStock.com_filadendron di 5 dec
  5 december is het Internationale Dag van de Vrijwilliger. Ook wij willen onze Lootse vrijwilligers bedanken voor hun tomeloze inzet! Dat doen we die dag, maar nog eens uitgebreid in maart tijdens de Vlaamse Week van de Vrijwilliger (3-11 maart).
 • Wat moet ik nu geloven, dokter?

  Gezonde voeding! ma 4 dec
  We worden bedolven onder de tips over gezonde voeding en bewegen. Maar wat moeten we nu geloven? Wat is echt gezond? Dokter Cammu legt het je uit op maandag 18 december tijdens de Winteravond in de bib.
 • Bekendmaking openbaar onderzoek omgevingsvergunningsaanvraag: De Clercq Steven, Oude Veldstraat 172B- bouwen van biggenstal

  ma 4 dec
  Hierbij maken we bekend dat een omgevingsaanvraag werd ingediend voor stedenbouwkundige handelingen nl. het bouwen van biggenstal + aanhorigheden en loods na slopen van varkensstallen. Er wordt een openbaar onderzoek opgestart waarbij elke burger z'n standpunten, opmerkingen en bezwaren kan indienen
 • Tijdens kerstvakantie op reis met je kinderen? Vergeet dan de kids-ID niet!

  kids id in de kerstvakantie do 30 nov
  Ga je tijdens de kerstvakantie met je kinderen op reis? Vergeet dan niet tijdig hun kids-ID aan te vragen. Die heb je nodig als je naar het buitenland reist. Een kids-ID kost 6 euro.
 • Fietssnelweg Gent-Antwerpen weer wat langer

  fietspad spoorlijn wo 29 nov
  Nóg sneller en veiliger met de fiets naar Gent en Lokeren? Neem dan de fietssnelweg langs de spoorlijn! Die is nu weer een stukje langer met een gloednieuw fietspad tussen de Burgstraat en Pensionaatstraat. Zo is de fietssnelweg tussen Gent en Antwerpen bijna klaar.
 • Gratis advies wetgeving logement

  Advies wetgeving logement wo 29 nov
  Bied je overnachtingen aan en heb je vragen bij de wetgeving? Wil je starten met een logies in Lochristi? Toerisme Oost-Vlaanderen organiseert maandelijks gratis logiesconsults.
 • Deel opbrengst Baloise Belgium Tour gaat naar ontwikkelingssamenwerking

  Baloise Belgium Tour di 28 nov
  Het ontbijtbuffet voor de eerste rit van de wielerwedstrijd Baloise Belgium Tour leverde 2.100 euro op voor ontwikkelingsprojecten. Ook in 2018 komen de renners opnieuw naar Lochristi.
 • Aanpassingen zebrapaden centrum Lochristi

  n70 zebrapad aan gemeentehuis di 28 nov
  Van 30 november t.e.m. 23 december worden verschillende oversteekplaatsen op de N70 tussen Schoolstraat en Bosdreef beter toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers. Er is geen hinder voor het verkeer.
 • Bekendmaking beslissing omgevingsvergunning Garage Verstraeten, Antwerpse Steenweg 81 - afwijking van de milieuvoorwaarden

  ma 27 nov
  Garage Verstraeten heeft een aanvraag ingediend om af te wijken van de milieuvoorwaarden voor een ingedeelde inrichting.
 • Vuurwerk enkel toegelaten op oudejaar

  Vuurwerk ma 20 nov
  Vuurwerk afsteken is in Lochristi enkel toegelaten in de nacht van 31 december op 1 januari, tussen 23u en 1u. Wil je op andere tijdstippen vuurwerk afsteken, dan moet je ons hiervoor minstens één maand vooraf de toelating vragen. Wensballonnen zijn altijd verboden.
 • Vermijd schoorsteenbrand

  Vermijd schoorsteenbrand ma 13 nov
  Niets zo gezellig als een knetterend haardvuur op een koude winteravond. Maar het is niet zonder gevaar, tenminste als je jouw schoorsteen niet regelmatig laat controleren of goed onderhoudt. Want dan hoopt roet zich op tot een teerachtige massa aan de schouwwanden. Hierdoor kan brand ontstaan.
 • Hakhoutbeheer op bermen langs E17

  houthakbeheer di 31 okt
  Tussen 1 november 2017 en 15 maart 2018 voert het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hakhoutbeheer uit langs verschillende gewest- en snelwegen. In onze gemeente worden bomen en struiken langs de E17 gesnoeid. Hakhoutbeheer is belangrijk voor de verkeersveiligheid en goed voor de natuur.
 • CO, een stille moordenaar

  CO, een stille moordenaar do 12 okt
  CO is een giftig geur- en reukloos gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van brandstoffen zoals gas of hout en kolen. De combinatie van een slecht onderhouden verwarmingstoestel en te weinig ventilatie kan leiden tot CO-vergiftiging.
 • Vorst en droogte erkend als landbouwramp

  droogte di 10 okt
  De nachtvorst in april en de droogte van april tot de zomer zijn erkend als landbouwramp. Heb je als land- of tuinbouwer je geleden schade laten vaststellen door onze schattingscommissie? Dan kan je nu je aanvraag indienen voor uitbetaling.
 • Wegen- en rioleringswerken Parochiedreef

  Parochiedreef vr 8 sep
  In 2017 en 2018 leggen we een gescheiden riolering, voetpaden en parkeerplaatsen aan in de Parochiedreef. Het kruispunt met de Brand- en Kloosterstraat wordt heringericht en krijgt een verkeersplateau. De eerste werken starten op 9 oktober. Hiervoor sluiten we de Brandstraat gedeeltelijk af.
 • Nieuw multifunctioneel en compact Uyttenhove

  nieuw ontwerp uyttenhove ma 3 jul
  We willen een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum bouwen. Het wordt een afgeslankte versie van ons eerder bouwplan, met kleinere ruimtes, een grotere afstand tot de buren en meer parkeerplaatsen. Het nieuwe Uyttenhove zal 8,3 miljoen euro kosten en klaar zijn in 2020.
 • Aanleg voetweg 100 (Kloosterstraat-Magretstraat)

  voetweg 100 di 21 feb
  In 2017 willen we een verharde voetweg aanleggen tussen Kloosterstraat en Magretstraat. De verharding van voetweg 100 is een deel van ons plan om trage wegen in stand te houden.
 • Aanleg fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2020 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
 • Aanleg fietspaden Pauwstraat

  pauwstraat (kruispunt met poelinkstraat) do 5 jan
  Op 13 november starten we met de aanleg van nieuwe fietspaden in de Pauwstraat tussen Tomboslaan en Beerveldse Baan. We maken ook de rijbaan smaller en vergroten de zone 50 km/u. De Pauwstraat zal afgesloten zijn voor alle verkeer. De werken zullen duren tot juli 2018.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 3 jan
  In 2018 laten we laten we een gescheiden riolering aanleggen in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Er komen ook fietspaden en twee verkeersplateau’s.
 • Digitale bouwaanvraag

  Digitale bouwaanvraag vr 25 nov
  Ook in Lochristi kan je nu een stedenbouwkundige vergunning digitaal aanvragen. Zo verloopt je bouwaanvraag eenvoudiger, sneller en transparanter. Voor werken waarvoor geen architect nodig is, kan het zelfs nóg sneller via de digitale snelinvoer.
 • Nieuwe Lodejo

  voorgevel nieuwe Lodejo ma 26 sep
  In 2017-’18 wordt jeugdhuis Lodejo afgebroken en vervangen door een multifunctionele nieuwbouw. Op de gelijkvloerse verdieping komen een cultuur- en fuifzaal voor max. 750 pers. en de bureaus van jeugdhuis Lodejo. De historische voorgevel wordt heropgebouwd.
 • Uyttenhove gesloten

  uyttenhove do 10 mrt
  Het huidige Uyttenhove kan niet meer gehuurd worden voor evenementen en fuiven. We bieden enkele alternatieven aan en een financiële tussenkomst voor verenigingen die Uyttenhove sinds 1 januari 2013 minstens eenmaal huurden.
1-27 Van 27