naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Ik geef het op een briefje

  brieftips vr 20 okt
  De juiste brief in de juiste brievenbus, dat is de opdracht van bpost, elke dag opnieuw… Bpost behandelt gemiddeld 10 miljoen brieven en 100.000 pakjes… per dag! Enkele tips om het werk van je postbode makkelijker te maken...
 • Spooroverweg Volderstraat definitief afgesloten

  spooroverweg volderstraat wo 18 okt
  Van 6 t.e.m. 21 november voert Infrabel zowel overdag als ’s nachts werken uit aan de spooroverweg in de Volderstraat. Die werken zijn nodig voor de definitieve sluiting van de overweg. Vanaf 6 november zal deze spooroverweg dus niet meer gebruikt kunnen worden.
 • Laat je rijden met De Lijn voor 1 euro per week

  Omnipas van De Lijn wo 18 okt
  Met een Omnipas 65+ moet je niet kijken op een ritje meer of minder. Voor slechts 52 euro koop of verleng je je abonnement voor een heel jaar. Zo heb je altijd een geldig vervoerbewijs bij. En dat is goed meegenomen.
 • Kunst omdat het Moet 2018 tiende editie

  Kunst omdat het moet! ma 16 okt
  Van 27 april t.e.m. 6 mei 2018 vindt de tiende editie van Kunst omdat het Moet plaats.
 • Les Mères Sauvages doen de strijk

  Les Mères Sauvages vr 13 okt
  Kom op zaterdag 4 november om 20u naar de Maalderij in Zaffelare (Nerenhoek 37) voor een uniek concert van strijkkwintet Les Mères Sauvages. Deze 5 dames maakten de voorbije zomer het mooie weer op de Gentse Feesten en heel wat andere grote evenementen.
 • CO, een stille moordenaar

  CO, een stille moordenaar do 12 okt
  CO is een giftig geur- en reukloos gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van brandstoffen zoals gas of hout en kolen. De combinatie van een slecht onderhouden verwarmingstoestel en te weinig ventilatie kan leiden tot CO-vergiftiging.
 • Digitale week in de bib

  Digitale week in de bib wo 11 okt
  Van 20 oktober t.e.m. 5 november vindt de Digitale Week plaats. Ook in de bib van Lochristi.
 • Vorst en droogte erkend als landbouwramp

  droogte di 10 okt
  De nachtvorst in april en de droogte van april tot de zomer zijn erkend als landbouwramp. Heb je als land- of tuinbouwer je geleden schade laten vaststellen door onze schattingscommissie? Dan kan je nu je aanvraag indienen voor uitbetaling.
 • Hoe lang is het geleden dat je nog echt Leestijd hebt gehad?

  LeesTijd wo 27 sep
  Het samenwerkingsverband De Vijf wil in 2017 opnieuw tijd maken voor lezen: slow reading, digitaal lezen, leesroutes, boekdate… Lezen in alle vormen staat dus centraal. En we geven je meteen een stapel leestips mee!
 • Wegen- en rioleringswerken Parochiedreef

  Parochiedreef vr 8 sep
  In 2017 en 2018 leggen we een gescheiden riolering, voetpaden en parkeerplaatsen aan in de Parochiedreef. Het kruispunt met de Brand- en Kloosterstraat wordt heringericht en krijgt een verkeersplateau. De eerste werken starten op 9 oktober. Hiervoor sluiten we de Brandstraat gedeeltelijk af.
 • Infomarkten Moervaartvallei in Wachtebeke en Moerbeke

  vr 8 sep
  Samen met de landbouworganisaties en de natuurverenigingen maakte de Oost-Vlaamse provinciegouverneur Jan Briers in 2016 een toekomstvisie voor de inrichting van nieuwe natuurgebieden én het vrijwaren van een aantal gebieden voor de beroepslandbouw in de Moervaartvallei.
 • Nieuw multifunctioneel en compact Uyttenhove

  nieuw ontwerp uyttenhove ma 3 jul
  We willen een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum bouwen. Het wordt een afgeslankte versie van ons eerder bouwplan, met kleinere ruimtes, een grotere afstand tot de buren en meer parkeerplaatsen. Het nieuwe Uyttenhove zal 8,3 miljoen euro kosten en klaar zijn in 2020.
 • Aanleg voetweg 100 (Kloosterstraat-Magretstraat)

  voetweg 100 di 21 feb
  In 2017 willen we een verharde voetweg aanleggen tussen Kloosterstraat en Magretstraat. De verharding van voetweg 100 is een deel van ons plan om trage wegen in stand te houden.
 • Aanleg fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2020 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
 • Aanleg fietspaden Pauwstraat

  pauwstraat (kruispunt met poelinkstraat) do 5 jan
  Op 13 november starten we met de aanleg van nieuwe fietspaden in de Pauwstraat tussen Tomboslaan en Beerveldse Baan. We maken ook de rijbaan smaller en vergroten de zone 50 km/u. De Pauwstraat zal afgesloten zijn voor alle verkeer. De werken zullen duren tot juli 2018.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 3 jan
  In 2018 laten we laten we een gescheiden riolering aanleggen in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Er komen ook fietspaden en twee verkeersplateau’s.
 • Digitale bouwaanvraag

  Digitale bouwaanvraag vr 25 nov
  Ook in Lochristi kan je nu een stedenbouwkundige vergunning digitaal aanvragen. Zo verloopt je bouwaanvraag eenvoudiger, sneller en transparanter. Voor werken waarvoor geen architect nodig is, kan het zelfs nóg sneller via de digitale snelinvoer.
 • Wegen- en rioleringswerken Persijzer-, Leemstraat en (deel) Oude Veldstraat

  persijzer-leemstraat do 6 okt
  Nog tot eind 2017 leggen we een gescheiden riolering aan in de Persijzerstraat, Leemstraat en op een drietal plaatsen in Oude Veldstraat. Het wegdek wordt vernieuwd en verkeersveiliger, met enkelrichtingsfietspaden, een middeneiland, rijbaanvernauwingen en verkeersplateau’s.
 • Nieuwe Lodejo

  voorgevel nieuwe Lodejo ma 26 sep
  In 2017-’18 wordt jeugdhuis Lodejo afgebroken en vervangen door een multifunctionele nieuwbouw. Op de gelijkvloerse verdieping komen een cultuur- en fuifzaal voor max. 750 pers. en de bureaus van jeugdhuis Lodejo. De historische voorgevel wordt heropgebouwd.
 • Uyttenhove gesloten

  uyttenhove do 10 mrt
  Het huidige Uyttenhove kan niet meer gehuurd worden voor evenementen en fuiven. We bieden enkele alternatieven aan en een financiële tussenkomst voor verenigingen die Uyttenhove sinds 1 januari 2013 minstens eenmaal huurden.
1-20 Van 20