naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Lees nu al maartnummer infoLochristi

  maartnummer infoLochristi ma 20 feb
  Op donderdag 23 februari valt het maartnummer van ons gemeentelijk infoblad bij jou in de bus. Je kan dit nummer nu al digitaal lezen.
 • Fiets op slot, altijd en overal

  Fietsregistratie vr 17 feb
  Blij met jouw fiets? Dieven vast ook! Zet jouw tweewieler altijd en overal goed vast met een stevig slot. En laat je fiets gratis registreren op 1 maart.
 • Buurtplein Orphanimo!! nu ook open via Schoolstraat

  Speelplein Joepla wo 15 feb
  Tijdens de schoolvakanties zal je nu ook via de Schoolstraat naar het speelplein aan de jeugdlokalen Orphanimo!! kunnen gaan. Nóg meer speelplezier dus!
 • Begeleiding G-paardrijden

  paardrijden ma 13 feb
  Een tweedaagse bijscholing voor (aspirant) begeleiders (familie, medewerkers instellingen, ...) die ruiters met een beperking mee willen helpen begeleiden tijdens de ruiterlessen. Zowel theorie als praktijk komt aan bod.
 • Voorstelling klimaatactieplan

  Klimaatactieplan zo 12 feb
  Lochristi wil 20% minder CO2. Ben je benieuwd hoe we dat samen met jou, onze scholen, bedrijven en verenigingen willen doen? Kom dan op 13 maart naar de voorstelling van ons klimaatactieplan!
 • Stationsstraat gedeeltelijk afgesloten

  stationsstraat vr 10 feb
  Van 13 t.e.m. 20 februari en van 20 maart t.e.m. 7 april is de Stationsstraat afgesloten voor autoverkeer tussen Nieuwstraat en Sint-Baafsdreef. Er is een omleiding.
 • Vacature administratief medewerker bevolkingsdienst

  iStock.com_adrian825 vr 10 feb
  Voor onze bevolkingsdienst zoeken we een deeltijdse administratief medewerker voor een tijdelijke vervanging (15,2u/week). Je kan solliciteren t.e.m. donderdag 9 maart.
 • Jobstudenten gezocht

  vr 10 feb
  Ben je op zoek naar een leuke vakantiejob? Heb je al eens aan het gemeentebestuur gedacht? Solliciteren kan t.e.m. 23 maart.
 • Lochristi in 2018 voorzitter van het Land van Reynaert

  Land van Reynaert vr 10 feb
  In onze gemeente word je op talloze manieren aan Reynaert herinnerd. De sluwe vos zal zich hier dus helemaal thuis voelen in 2018, want dan is Lochristi voorzitter van het Intergemeentelijk Project Land van Reynaert.
 • Vacature jeugdanimator

  Vervanging van de jeugdanimator do 9 feb
  Voor onze jeugddienst zoeken we een voltijdse jeugdanimator voor een tijdelijke vervanging (vermoedelijk van 8 mei t.e.m. 29 september). Je kan solliciteren t.e.m. donderdag 9 maart.
 • Algemene ophokplicht voor vogels en pluimvee

  kip wo 8 feb
  Alle pluimvee, vogels en loopvogels moeten opgehokt of afgeschermd (met netten) worden. Deze maatregel moet de verspreiding van de vogelgriep voorkomen en geldt voor zowel particulieren als hobbyhouders.
 • Paassportkampen voor kleuters en lagere schoolkinderen

  Paassportkampen wo 8 feb
  Tijdens de paasvakantie kan je bij de Sportdienst opnieuw terecht voor tal van coole sportkampen.
 • Alle info over Gentse Circulatieplan in handige gazet

  De Wijze Gazet vr 3 feb
  Op 3 april voert de Stad Gent het Circulatieplan in. Wat gaat er veranderen? En waarom is het nodig? Hoe zal je binnenkort naar Gent rijden? Lees het in ‘De Wijze Gazet’, die je o.a. in het gemeentehuis en de bib vindt. Zo leest je hoe je Gent vlot kunt bereiken, ook na 3 april.
 • Bekendmaking en openbaar onderzoek naar verzoek tot wijzigen van de milieuvergunningsvoorwaarden voor de exploitatie van een inrichting van klasse 1: Meubelfabriek NEYT nv, Heistraat 12 - houtverbrandingsinstallatie

  wo 1 feb
  Hierbij maken wij bekend dat een wijziging van de milieuvergunningsvoorwaarden klasse 1 werd ingediend voor exploitatie van een meubelfabriek. Hiervoor wordt een openbaar onderzoek opgestart waarbij elke burger zijn opmerkingen, bezwaren of adviezen kan indienen.
 • Gezocht: brandweervrijwilligers

  Word brandweerman ma 30 jan
  Word brandweervrijwilliger bij Brandweerzone Centrum!
 • Aanleg fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2020 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
 • Aanleg fietspaden Pauwstraat

  pauwstraat (kruispunt met poelinkstraat) do 5 jan
  In het najaar 2017 leggen we nieuwe fietspaden aan in de Pauwstraat tussen Tomboslaan en Beerveldse Baan. Daarnaast wordt de rijbaan smaller en vergroot de zone 50 km/u. De Pauwstraat zal afgesloten zijn voor alle verkeer.
 • Aanleg fietspad langs spoorlijn tussen Pensionaatstraat en Burgstraat (Destelbergen)

  fietspad spoorlijn fase 3 do 5 jan
  Van 9 januari tot eind februari legt de provincie Oost-Vlaanderen een fietspad aan langs de spoorlijn tussen Pensionaatstraat en Burgstraat (Destelbergen). Hiervoor wordt de overweg tweemaal tijdelijk afgesloten.
 • Werk mee aan een hartveilig Lochristi!

  AED do 5 jan
  Elke dag krijgen zo’n 30 mensen een hartstilstand. Met een Automatische Externe Defibrillator (AED) kan je levens redden. In Lochristi vind je een AED op tien locaties. Maar je moet wel weten hoe je het precies gebruikt. Volg daarom de gratis AED-cursus van het Rode Kruis Lochristi!
 • Asfalteringswerken Tollekenswegel

  tollekeswegel wo 4 jan
  In maart vernieuwen we het wegdek van de Tollekenswegel. De Tollekenswegel zal afgesloten zijn voor alle verkeer.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 3 jan
  In 2017-‘18 laten we laten we een gescheiden riolering aanleggen in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Er komen ook fietspaden en twee verkeersplateau’s.
 • Nieuw multifunctioneel en compact Uyttenhove

  nieuw ontwerp uyttenhove ma 19 dec
  We dienen nog vóór het einde van het jaar de bouwaanvraag in voor een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum (8,3 miljoen euro) met een sporthal en feest- en cultuurzaal. De gemeenteraad van december keurde het voorontwerp goed. Het huidige Uyttenhove blijft gesloten.
 • Herinrichting Schoolstraat

  Werken aan de Schoolstraat do 15 dec
  Van 9 januari tot midden maart leggen we in de Schoolstraat bredere voetpaden, meer parkeerplaatsen en een extra zebrapad aan. Tijdens de werken is de Schoolstraat afgesloten voor verkeer. Na de werken stellen we in de Schoolstraat eenrichtingsverkeer in.
 • Digitale bouwaanvraag

  Digitale bouwaanvraag vr 25 nov
  Ook in Lochristi kan je nu een stedenbouwkundige vergunning digitaal aanvragen. Zo verloopt je bouwaanvraag eenvoudiger, sneller en transparanter. Voor werken waarvoor geen architect nodig is, kan het zelfs nóg sneller via de digitale snelinvoer.
 • Heraanleg fietspad Kloosterstraat

  kloosterstraat di 8 nov
  Van 14 november tot 23 december vernieuwen we het fietspad in de Kloosterstraat tussen Parochiedreef en Kasteelstraat en plaatsen we aangepast straatmeubilair voor een veilige schoolomgeving. Begin maart wordt de rode asfalt gegoten. Tot dan is de Kloosterstraat afgesloten voor doorgaand verkeer.
 • Wegen- en rioleringswerken Persijzer-, Leemstraat en (deel) Oude Veldstraat

  persijzer-leemstraat do 6 okt
  Nog tot april 2018 leggen we een gescheiden riolering aan in de Persijzerstraat, Leemstraat en op een drietal plaatsen in Oude Veldstraat. Het wegdek wordt vernieuwd en verkeersveiliger, met enkelrichtingsfietspaden, een middeneiland, rijbaanvernauwingen en verkeersplateau’s.
 • Nieuwe Lodejo

  Nieuwe Lodejo ma 26 sep
  In 2017-’18 wordt jeugdhuis Lodejo afgebroken en vervangen door een multifunctionele nieuwbouw. Op de gelijkvloerse verdieping komen een cultuur- en fuifzaal voor max. 750 pers. en de bureaus van jeugdhuis Lodejo. De historische voorgevel wordt heropgebouwd.
 • Uyttenhove gesloten

  uyttenhove do 10 mrt
  Het huidige Uyttenhove kan niet meer gehuurd worden voor evenementen en fuiven. We bieden enkele alternatieven aan en een financiële tussenkomst voor verenigingen die Uyttenhove sinds 1 januari 2013 minstens eenmaal huurden.
 • Uitbreiding sporthal Zaffelare

  sporthal Zaffelare do 26 nov
  De sporthal wordt uitgebreid met een tatamizaal voor gevechtssporten, een polyvalente zaal/klaslokaal, een vergaderzaal en een vernieuwde inkomhal. Het nieuwe gedeelte krijgt een groendak. Ook de buitenomgeving en parking worden opnieuw aangelegd.
1-29 Van 29