naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Herstelling verzakking Koning-Albertlaan (vlakbij kruispunt met N70)

  koning-albertlaan (kruispunt met n70) vr 24 mrt
  Van maandag 27 maart t.e.m. vrijdag 31 maart laten we een verzakking herstellen in de Koning-Albertlaan, vlakbij het kruispunt met de N70. Tijdens de werken geldt er eenrichtingsverkeer in de Koning-Albertlaan tussen Koning-Boudewijnlaan en de N70. Er is een omleiding via de Schoolstraat.
 • Lees nu al aprilnummer infoLochristi

  aprilnummer infoLochristi vr 24 mrt
  Op donderdag 30 maart valt het aprilnummer van ons gemeentelijk infoblad bij jou in de bus. Je kan dit nummer nu al digitaal lezen.
 • Stationsstraat weekje gedeeltelijk afgesloten

  stationsstraat do 23 mrt
  Van 27 t.e.m. 31 maart is de Stationsstraat afgesloten voor autoverkeer tussen Nieuwstraat en Sint-Baafsdreef. Er is een omleiding.
 • Dwars door Gent? Met De Lijn!

  Dwars door Gent met De Lijn wo 22 mrt
  De Lijn en de Stad Gent willen een stipter en vlotter openbaar vervoer. Met het Circulatieplan rijden bussen en trams vanaf 3 april vlotter door de stad.
 • Opvragen van adressenlijsten niet meer mogelijk

  adressenlijsten di 21 mrt
  Vroeger kon je als school of vereniging adressenlijsten opvragen bij de bevolkingsdienst. De privacywetgeving is ondertussen verstrengd zodat het afleveren van adressenlijsten nauwelijks nog mogelijk is. Dit geldt voor alle steden en gemeenten en dus ook voor Lochristi.
 • Praatcafé Dementie

  Praatcafé dementie ma 20 mrt
  Ken je iemand met dementie? Worstel je met vragen met daarover? Kom dan naar het dementiecafé op dinsdag 28 maart (19.15u - Sociaal Huis)!
 • Vogelgriep: opheffing ophokplicht hobbyhouders

  kip vr 17 mrt
  De meeste maatregelen voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, duiven en struisvogels worden opgeheven. Professionele pluimveehouders moeten nog wat geduld hebben.
 • Infomoment vrijwilligers ‘t Fazantenhof

  't Fazantenhof vr 17 mrt
  Wil je als vrijwilliger meewerken in het nieuwe dienstencentrum ’t Fazantenhof? Kom dan op maandag 27 maart naar ons infomoment voor vrijwilligers!
 • Lochristi Fietst!: oproep handelaars

  Lochristi fietst wo 15 mrt
  Ook dit jaar organiseren we onze fietscampagne ‘Lochristi fietst’. Neem met jouw zaak of winkel deel en laat ook jouw fietsende en wandelende klanten tussen 1 juni en 1 september mooie prijzen winnen.
 • Al gehoord van ons sociaal tarief?

  Sociaal tarief Lochristi di 14 mrt
  In Lochristi valt er heel wat te beleven voor jong en oud. Denk maar aan de zomerkampen, tienerwerking, sportactiviteiten, workshops in de bib,… Onze diensten doen er altijd alles aan om die activiteiten toegankelijk te maken voor iedereen, nu ook via een sociaal tarief.
 • Twee in één: theaternamiddag én Joepla’s paaseierenzoektocht!

  Theater- en paaseierenzoektocht ma 13 mrt
  Twee topevenementen die de handen in elkaar slaan: dat geeft vuurwerk! Op zaterdag 1 april kunnen kleine en grotere kinderen niet alleen smullen van twee fantastische toneelvoorstellingen. Op het eind van de middag smullen ze ook letterlijk van lekkere paaseieren van de paashaas.
 • Vacature interieurverzorg(st)er Gemeenteschool Lochristi

  vacature interieurverzorg(st)er vr 10 mrt
  Voor onze gemeenteschool zoeken we een deeltijdse interieurverzorg(st)er. Je kan solliciteren t.e.m. woensdag 12 april.
 • Zomerkampen

  Zomersportkampen vr 10 mrt
  De jeugd- en sportdienst werkten opnieuw een programma uit voor een speelse en sportieve zomer. Voor kinderen, geboren tussen 2001 en 2013, zijn maar liefst 1.800 beschikbare plaatsen.
 • Gemeentemonitor: onderzoek bij de inwoners van Lochristi

  Bevraging Vlaamse Overheid do 9 mrt
  De Vlaamse overheid voert jaarlijks een onderzoek uit bij de bevolking. Dit jaar worden er ook inwoners van onze gemeente gecontacteerd via een steekproef.
 • Baloise Belgium Tour komt opnieuw naar Lochristi

  Baloise Belgium Tour ma 6 mrt
  Na een jaartje afwezigheid doet de wielervijfdaagse Baloise Belgium Tour opnieuw onze gemeente aan. Op dinsdag 23 mei organiseren we de ploegenvoorstelling en op woensdag 24 mei de start van de eerste rit.
 • Maart is Jeugdboekenmaand

  Jeugdboekenmaand vr 24 feb
  Jeugdboekenmaand 2017 denkt na over M/V/X. Alle activiteiten tijdens de Jeugdboekenmaand zijn gratis.
 • Smalle Heerweg 1,5 maand gedeeltelijk afgesloten

  smalle heerweg (aansluiting verkaveling) do 23 feb
  Van 6 maart tot ten laatste 18 april wordt een verkeersplateau aangelegd in de Smalle Heerweg ter hoogte van een nieuwe verkaveling. Tijdens de werken is de Smalle Heerweg afgesloten tussen Paling- en Braamstraat. Enkele bushaltes worden tijdelijk niet bediend. Er is een omleiding.
 • Aanleg voetweg 100 (Kloosterstraat-Magretstraat)

  voetweg 100 di 21 feb
  In 2017 willen we een verharde voetweg aanleggen tussen Kloosterstraat en Magretstraat. De verharding van voetweg 100 is een deel van ons plan om trage wegen in stand te houden.
 • Asfalteringswerken Tollekenswegel

  tollekeswegel di 21 feb
  Vanaf 1 maart vernieuwen we het wegdek van de Tollekenswegel. De Tollekenswegel zal afgesloten zijn voor alle verkeer. De werken zullen twee maanden duren.
 • Aanleg fietspaden en riolering N449

  slagmanstraat vr 27 jan
  In 2020 leggen we nieuwe fietspaden aan langs de N449 tussen het kruispunt Lozen Boer en de grens met Wachtebeke. Daarnaast zullen we ook rioleringswerken uitvoeren.
 • Aanleg fietspaden Pauwstraat

  pauwstraat (kruispunt met poelinkstraat) do 5 jan
  In het najaar 2017 leggen we nieuwe fietspaden aan in de Pauwstraat tussen Tomboslaan en Beerveldse Baan. Daarnaast wordt de rijbaan smaller en vergroot de zone 50 km/u. De Pauwstraat zal afgesloten zijn voor alle verkeer.
 • Wegen- en rioleringswerken Kapelleken, School- en Dorpsstraat

  Kapelleken, School- en Dorpsstraat di 3 jan
  In 2017-‘18 laten we laten we een gescheiden riolering aanleggen in Kapelleken, School- en Dorpsstraat. Er komen ook fietspaden en twee verkeersplateau’s.
 • Nieuw multifunctioneel en compact Uyttenhove

  nieuw ontwerp uyttenhove ma 19 dec
  We dienen nog vóór het einde van het jaar de bouwaanvraag in voor een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum (8,3 miljoen euro) met een sporthal en feest- en cultuurzaal. De gemeenteraad van december keurde het voorontwerp goed. Het huidige Uyttenhove blijft gesloten.
 • Digitale bouwaanvraag

  Digitale bouwaanvraag vr 25 nov
  Ook in Lochristi kan je nu een stedenbouwkundige vergunning digitaal aanvragen. Zo verloopt je bouwaanvraag eenvoudiger, sneller en transparanter. Voor werken waarvoor geen architect nodig is, kan het zelfs nóg sneller via de digitale snelinvoer.
 • Wegen- en rioleringswerken Persijzer-, Leemstraat en (deel) Oude Veldstraat

  persijzer-leemstraat do 6 okt
  Nog tot april 2018 leggen we een gescheiden riolering aan in de Persijzerstraat, Leemstraat en op een drietal plaatsen in Oude Veldstraat. Het wegdek wordt vernieuwd en verkeersveiliger, met enkelrichtingsfietspaden, een middeneiland, rijbaanvernauwingen en verkeersplateau’s.
 • Nieuwe Lodejo

  Nieuwe Lodejo ma 26 sep
  In 2017-’18 wordt jeugdhuis Lodejo afgebroken en vervangen door een multifunctionele nieuwbouw. Op de gelijkvloerse verdieping komen een cultuur- en fuifzaal voor max. 750 pers. en de bureaus van jeugdhuis Lodejo. De historische voorgevel wordt heropgebouwd.
 • Uyttenhove gesloten

  uyttenhove do 10 mrt
  Het huidige Uyttenhove kan niet meer gehuurd worden voor evenementen en fuiven. We bieden enkele alternatieven aan en een financiële tussenkomst voor verenigingen die Uyttenhove sinds 1 januari 2013 minstens eenmaal huurden.
 • Uitbreiding sporthal Zaffelare

  sporthal Zaffelare do 26 nov
  De sporthal wordt uitgebreid met een tatamizaal voor gevechtssporten, een polyvalente zaal/klaslokaal, een vergaderzaal en een vernieuwde inkomhal. Het nieuwe gedeelte krijgt een groendak. Ook de buitenomgeving en parking worden opnieuw aangelegd.
1-28 Van 28