naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Onvoorziene wateronderbreking Antwerpse Steenweg

wo 19 april 2017 om 11:30
Door onvoorziene omstandigheden is geen leidingwater in Antwerpse Steenweg 101-161 (oneven nummers). Het probleem zal opgelost zijn rond 20u.

Onvoorziene wateronderbreking

Door een breuk in een waterleiding is er momenteel geen leidingwater in: 

  • Antwerpse Steenweg 101-161 oneven nummers

 

Drinkwatermaatschappij Farys is momenteel ter plaatse en verwacht dat het probleem rond 20u opgelost zal zijn.

 

Wat kan je doen tijdens de wateronderbreking?

Woon je in één van bovenstaande straten? Laat dan alle kranen dicht en schakel de toestellen uit die aangesloten zijn op het waternet: boiler, wasmachine, vaatwasser, waterverzachter…

 

Na de wateronderbreking?

In lege binnenleidingen die opnieuw vollopen, komen soms deeltjes los die problemen kunnen veroorzaken aan de boiler, het toilet,…

  • Komt er bruin of troebel water uit de kraan? Zet dan na de werken de koudwaterkranen gedurende enkele minuten open. Haal wel eerst het zeefje uit de kranen, zodat het niet verstopt.
  • Toiletten zijn gevoelig aan verstopping. Spoel ze daarom pas op het laatst door.
  • Wacht even met wassen tot je weer helder water hebt. Heb je al een was aangezet? Hou de was dan nat en was opnieuw zodra het water uit de kraan weer helder is. Zo voorkom je dat er vlekken in het wasgoed achterblijven.
  • Komt er minder water uit de kraan? Dit komt omdat de waterdruk zich weer moet herstellen. De druk neemt langzaam weer toe.
    Woon je in een appartementsgebouw (2de verdieping of hoger), dan moet de drukverhogingsinstallatie misschien worden heropgestart. Neem hiervoor contact op met de eigenaar of de vereniging van mede-eigenaars.

 

Meer info?

https://werken.farys.be/  
078 35 35 88

Nieuwsoverzicht