naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Lochristi beweegt op verwijzing!

vr 22 september 2017 om 06:00
Beweeg je te weinig? Dan kan je huisarts je doorverwijzen naar beweegcoach. Die helpt je dan om meer te bewegen.

Meer dan de helft van de Vlamingen beweegt te weinig en zit teveel neer. En dat is niet goed voor onze gezondheid. Voldoende beweging en minder zitten kan heel wat aandoeningen voorkomen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas, longaandoeningen…

 

Wil je meer bewegen? Vraag ernaar bij jouw huisarts!

Je huisarts verwijst je door naar een bewegen op verwijzingcoach in jouw buurt. Die professionele coach helpt je gezond te bewegen. Jullie maken samen een beweegplan dat past bij jou en je leven. Zo zet je de eerste stap naar bewegen.

 

Voordelen

Onderzoek toont aan dat je dubbel zoveel beweegt na begeleiding. Bovendien heeft het project ook nog andere voordelen: je voelt je beter in je vel, je komt vaker naar buiten en je hebt meer sociaal contact.

 

Vlaamse overheid en Lochristi betalen

De Vlaamse overheid betaalt het grootste deel van de consultaties bij de coach. Zelf betaal je slechts 5 euro per kwartier en 20 euro per uur. Financieel kwetsbare inwoners van Lochristi betalen slechts 1 euro per uur voor het eerste gesprek. De gesprekken nadien kosten 4 euro per uur. Ten slotte betalen sommige ziekenfondsen ook een deel van de coaching terug.

Het project bewegen op Verwijzing valt onder de vlag van ‘Gezonde Gemeente’. Met dit label engageert Lochristi zich om maximaal in te zetten voor de gezondheid van haar inwoners. Folders kan je afhalen bij de dienst Ouderen in het gemeentehuis.

Nieuwsoverzicht
bewegen op verwijzing

Openingsuren & contact

Ouderen

adres
Bosdreef 5A9080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 355 93 09
e-mail
ouderen@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur en 13.30 tot 17 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Lees meer artikels over