naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Infomarkten Moervaartvallei in Wachtebeke en Moerbeke

vr 8 september 2017 om 11:44
Samen met de landbouworganisaties en de natuurverenigingen maakte de Oost-Vlaamse provinciegouverneur Jan Briers in 2016 een toekomstvisie voor de inrichting van nieuwe natuurgebieden én het vrijwaren van een aantal gebieden voor de beroepslandbouw in de Moervaartvallei.

Dit voorstel kreeg de steun van de gemeenten Wachtebeke, Moerbeke en de stad Gent, de provincie en het havenbedrijf. Het vormde de basis voor een gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP), een nieuw open ruimteproject en een landinrichtingsproject voor de Moervaartvallei.

 

GRUP voorlopig vastgesteld

Op 14 juli 2017 stelde de Vlaamse Regering het Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) Moervaartvallei fase 1 voorlopig vast. Het plangebied van dit GRUP omvat grote gebieden van Wachtebeke, Moerbeke en Gent, maar ook enkele kleinere gebieden in ten noorden van Zaffelare en Lokeren. Het ruimtelijk uitvoeringsplan duidt aan welke gebieden geschikt zijn voor de landbouw, welke gebieden bedoeld zijn voor natuurontwikkeling en welke erfgoedelementen belangrijk zijn in de Moervaartvallei. De gedetailleerde plannen kan je raadplegen via www.ruimtelijkeordening.be/GRUPS (doorklikken op ‘Moervaartvallei fase 1’) of bij de betrokken gemeenten.

 

En nu is het de beurt aan de bevolking…

De Vlaamse overheid organiseert nog t.e.m. 10 november een openbaar onderzoek. Tot dan kan iedereen de plannen inkijken en opmerkingen of bezwaren indienen. Tijdens dit openbaar onderzoek worden twee lokale infomarkten georganiseerd waar eigenaars, pachters, bewoners en geïnteresseerde burgers terecht kunnen met vragen en opmerkingen over het plan.
Op deze infomarkten kan je ook meer te weten komen over het landinrichtingsproject en het strategisch openruimteproject Moervaartvallei. Met deze instrumenten kunnen we samen tot een mooie Moervaartvallei komen waar landbouw en natuur maar ook recreatie, erfgoed, water, … hun plaats hebben.

Wil je weten hoe je bezwaren of adviezen kan indienen? Wil je de plannen inkijken? Heb je andere vragen? Kom dan naar één van de infomarkten.

  • 3 oktober, 18u-21u, Cultuurhuis Safarken, J. Persynplein 6, 9185 Wachtebeke
  • 10 oktober, 18u-21u, Middenschool De Moerbei, Hospicestraat 16, 9180 Moerbeke

 

Meer info?

www.moervaartvallei.be  

Nieuwsoverzicht