naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Misverstand – veranderen van energieleverancier kost geld

di 13 juni 2017 om 06:00
16% van de Vlamingen denkt onterecht dat ze bij het veranderen van elektriciteits- en aardgasleverancier een verbrekingsvergoeding moeten betalen.

Veranderen van leverancier is gratis. Je nieuwe leverancier regelt alle papierwerk met je huidige leverancier. Je moet enkel een nieuw elektriciteits- en/of aardgascontract sluiten.

De verwarring is mogelijk te verklaren door het volgende: in hun algemene voorwaarden vermelden sommige leveranciers (Essent.be, Octa+ en Mega) dat de vaste vergoeding verschuldigd is per begonnen jaar. Als je dan als consument je contract voortijdig beëindigt, moet je toch de volledige jaarlijkse vergoeding betalen. Er zijn grote verschillen in de bedragen van de vaste vergoeding. Vraag daarom naar de algemene voorwaarden van je leverancier.

Via www.vtest.be kan je zien wat de vaste vergoeding is van alle aangeboden elektriciteits- en aardgascontracten. Klik daarvoor in de resultatentabel in de kolom “Totale kostprijs op jaarbasis” op ‘Meer’. Als je kiest voor de goedkoopste energiecontracten bespaar je tot 278 euro per jaar op je energiefactuur!

 

Meer info?

www.vreg.be 

Nieuwsoverzicht
Doe de V-test

Openingsuren & contact

Duurzaamheid

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Tel.
09 326 88 24
e-mail
duurzaamheid@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Lees meer artikels over