naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Maak LeesTijd met Slow reading

vr 28 april 2017 om 06:00
Lekker lang lui lezen… Hoe lang is het geleden dat je nog echt LeesTijd hebt gehad? Dan is slow reading iets voor jou. Kom op 8 mei één uur in volle rust en stilte lezen in de Lootse bib.

Dit is één van de activiteiten van LeesTijd, het project waarmee De Vijf (de bibliotheken van Lochristi, Deinze, Destelbergen, Melle en Merelbeke) je wil helpen opnieuw tijd te maken voor lezen.

 

Slow reading

Een uur ongestoord een boek lezen klinkt eenvoudiger dan het is: vaak eisen kinderen, partner, kookpotten, smartphone, televisie... onze aandacht op. Slow reading is dé oplossing! Deze tegenbeweging komt overgewaaid uit Nieuw-Zeeland en maakt ook in Vlaanderen opgang.

‘Slow’ betekent vooral ongestoord de tijd nemen om langzaam te lezen en de woorden in je op te nemen als een fijnproever, er is geen haast. We komen regelmatig samen op één plek in de bib, in de natuur of op een andere gezellige en rustige plaats. Gsm’s, laptops en andere stoorzenders worden uitgeschakeld, niemand praat en we lezen in alle rust een vol uur. Daarna mag de wereld weer op ‘on’.

  • Wanneer?
    Maandag 8 mei om 20u
  • Waar?
    Bibliotheek Lochristi (Koning-Boudewijnlaan 6)
  • Prijs?
    Gratis
  • Inschrijven?
    Mag maar hoeft niet (via de bibbalie, 09 356 60 73 of bibliotheek@lochristi.be) 

 

LeesTijd

Het samenwerkingsverband De Vijf (bibliotheken van Deinze, Destelbergen, Lochristi, Melle en Merelbeke) wil je in 2017 helpen opnieuw tijd te maken voor lezen: met slow reading, digitaal lezen en een stapel leestips. Haal de flyer in onze bib of neem een kijkje op www.facebook.com/De5LeesTijd.

 

Boekenapotheek

De boekenapotheek opent haar deuren in de bibliotheken (zaterdag 21 oktober van 10u tot 12u). Of je nu de hik hebt, liefdesverdriet, een midlifecrisis of lijdt aan slapeloosheid, tegen alle kwalen is er in deze boekenapotheek wel een remedie in de vorm van een of meer titels uit de wereldliteratuur.

 

E-reader

Altijd al eens een e-reader willen uitproberen? Of wil je uitgebreid lezen op vakantie, maar zie je zo’n overvolle koffer niet zitten? Boek dan je e-reader in de bib! Vanaf begin juni kan je deze veder¬lichte en compacte toestellen in de bibliotheken van De Vijf uitlenen.

Nieuwsoverzicht
Slow reading

Openingsuren & contact

Bibliotheek Lochristi

adres
Koning Boudewijnlaan 69080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 356 60 73
e-mail
bibliotheek@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:9 tot 12 uur en 14 tot 18 uur

Lees meer artikels over