naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Al gehoord van ons sociaal tarief?

di 14 maart 2017 om 06:00
In Lochristi valt er heel wat te beleven voor jong en oud. Denk maar aan de zomerkampen, tienerwerking, sportactiviteiten, workshops in de bib,… Onze diensten doen er altijd alles aan om die activiteiten toegankelijk te maken voor iedereen, nu ook via een sociaal tarief.

Diensten met een sociaal tarief

 

1. Aangepast tarief voor gezinnen, via Sociaal Huis Lochristi

Gezinnen die het financieel moeilijk hebben, (en al dan niet ook een verhoogde tegemoetkoming krijgen van het ziekenfonds) kunnen terecht in het Sociaal Huis. Zij bekijken jouw gezinssituatie (en niet enkel naar het inkomen) en gaan na hoe zij eventueel ondersteuning kunnen bieden. Zij kunnen ook goedkeuring geven voor het sociaal tarief bij de vrijetijdsdiensten.

 

2. Aangepast tarief voor gezinnen met verhoogde tegemoetkoming via ziekenfonds

Gezinnen met een laag inkomen, of gezinnen die een speciaal statuut hebben bij het ziekenfonds hebben recht op een verhoogde tegemoetkoming. Via dit statuut betaal je minder voor de gezondheidszorg en zijn er nog andere financiële tegemoetkomingen, zoals het sociaal tarief bij de vrijetijdsdiensten.

Heb jij al een statuut met verhoogde tegemoetkoming (klevertjes met code XX1/XX1)?
Dan kan je ook het aangepaste tarief bij onze vrijetijdsdiensten aanvragen. Hiervoor bezorg je het attest van tegemoetkoming en klevertje aan de desbetreffende dienst. De ziekenfondsen controleren regelmatig of de code/tegemoetkoming nog altijd geldig is.

Heb je nog geen statuut met verhoogde tegemoetkoming, maar denk je er recht op te hebben?
Enkele specifieke uitkeringen of hoedanigheden geven recht op de verhoogde tegemoetkoming. Indien je aan deze voorwaarde voldoet, hoef je niets te doen. Het ziekenfonds kent je automatisch de verhoogde tegemoetkoming toe en bezorgt je nieuwe klevers met een aangepaste code (XX1/XX1 ipv. XX0/XX0).

Heb je een laag inkomen maar kom je niet in aanmerking voor de automatische toekenning?
Dan kan je zelf een aanvraag indienen in het kantoor van je ziekenfonds. Ga zeker de specifieke voorwaarden bij je ziekenfonds na.

 

Meer info?

Cultuurdienst - 09 326 88 27 - cultuur@lochristi.be 
Jeugddienst - 09 355 65 66 - jeugdwelzijn@lochristi.be 
Sportdienst - 09 355 26 92 - sport@lochristi.be 
Ouderen - 09 326 97 76 - ouderen@lochristi.be 
Bibliotheek - 09 356 60 73 - bibliotheek@lochristi.be 
www.lochristi.be/activiteiten 

Nieuwsoverzicht