naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Fiets op slot, altijd en overal

vr 17 februari 2017 om 06:00
Blij met jouw fiets? Dieven vast ook! Zet jouw tweewieler altijd en overal goed vast met een stevig slot. En laat je fiets gratis registreren op 1 maart.

Fietsdiefstal? Je kan het voorkomen!

  • Gebruik altijd twee verschillende sloten. Geef de voorkeur aan een ringslot in combinatie met een beugel- of kettingslot. Vermijd cijfersloten.
  • Bevestig je fiets altijd aan een vast voorwerp, ook al laat je hem maar eventjes alleen staan. Bevestig de fiets met het kader en (indien mogelijk) het voorwiel aan een vast voorwerp.
  • Fietsen die in een garage, op een binnenplaats of in een gemeenschappelijke ruimte staan, kunnen ook gestolen worden. Maak je fiets daarom ook binnen vast aan b.v. een muuranker.
  • Laat niets achter in je fietstassen of op de bagagedrager. Verwijder alle toebehoren zoals fietspomp, fietscomputers, afneembare verlichting, drinkbus ...
  • Maak waar mogelijk gebruik van de fietsenstallingen.
  • Laat je rijksregisternummer op je fiets plaatsen. Dit is een unieke en moeilijk te verwijderen code, die de politie in staat stelt om jouw naam en adres op te sporen.

 

Gratis fietsregistratie

Op woensdag 1 maart organiseren we op de parking achter het gemeentehuis (Koning Boudewijnlaan) een gratis fietsregistratie. Tussen 13u en 16u kan je er je rijksregisternummer via een speciale antidiefstalsticker op je fiets laten bevestigen. Dat schrikt fietsdieven af en zo kunnen we je gevonden fiets sneller aan jou terug bezorgen.

Tijdens onze gratis fietsregistratie plaatsen we je rijksregisternummer met een speciale sticker op het frame van je fiets. Zo is het duidelijk dat jij de eigenaar bent. Fietsdieven kunnen een geregistreerde fiets minder makkelijk doorverkopen. Vinden we je gestolen fiets terug, dan kunnen we jou makkelijk opsporen als eigenaar dankzij het rijksregisternummer. Omgekeerd kan jij ook makkelijk bewijzen dat je de rechtmatige eigenaar bent.

 

Is je fiets toch gestolen?

Doe dan zeker aangifte bij de politie. Hiervoor hoef je zelfs niet meer naar het politiebureau te gaan. Je kunt de diefstal snel en gemakkelijk online melden via www.policeonweb.be. En misschien werd hij al teruggevonden? Vaak wordt je fiets teruggevonden in de buurt van waar je hem verloor. Surf naar www.gevondenfietsen.be, kies de provincie waar je je fiets bent verloren en start je zoektocht.

 

Meer info?

Dienst Mobiliteit
09 326 97 70
mobiliteit@lochristi.be 

Nieuwsoverzicht
Fietsregistratie

Openingsuren & contact

Dienst Mobiliteit

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 97 70
Fax
09 326 92 33
e-mail
mobiliteit@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.