naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Heraanleg fietspad Kloosterstraat

di 8 november 2016 om 10:00
Van 14 november tot 23 december vernieuwen we het fietspad in de Kloosterstraat tussen Parochiedreef en Kasteelstraat en plaatsen we aangepast straatmeubilair voor een veilige schoolomgeving. Begin maart wordt het rode asfalt gegoten. Tot dan is de Kloosterstraat afgesloten voor doorgaand verkeer.

Wat houden de werken in?

Om de verkeersveiligheid en het comfort van de fietsers te verhogen, vernieuwen we het fietspad in de Kloosterstraat. Het fietspad wordt heraangelegd in rode asfalt.

Daarnaast plaatsen we in de buurt van de twee scholen in de Kloosterstraat (Vrije Basisschool De Sprankel en Gemeentelijke Basisschool Beervelde) aangepast straatmeubilair voor een veilige schoolomgeving. Die opvallende borden maken automobilisten duidelijk dat ze zich in de buurt van een school bevinden.

De werken in de Kloosterstraat vinden plaats tussen de Parochiedreef en Kasteelstraat

 

Wanneer?

De werken starten op maandag 14 november en zullen duren tot vrijdag 23 december.

Update - 7 maart
De rode topplaag van het fietspad wordt gegoten op dinsdag 14 maart. Nadien brengt de aannemer nog de belijning aan. De Kloosterstraat zal opnieuw open gaan op woensdag 15 maart.

 

Hinder?

Tijdens de werken is er een parkeerverbod in de Kloosterstraat.

De Kloosterstraat  is afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Parochiedreef en Kasteelstraat. Het verkeer wordt omgeleid via de Bosmansdreef, Haanhoutstraat, Beervelde-Dorp en Rivierstraat.

 

Budget?

De heraanleg van het fietspad en de asfalteringswerken maken deel uit van het asfalteringsproject ‘Kloosterstraat-Tollekeswegel’. Hiervoor voorzien we in totaal 200.000 euro. De asfalteringswerken in de Tollekeswegel staan gepland voor het voorjaar 2017.

Aangepast straatmeubilair schoolomgeving: 10.000 euro.

Nieuwsoverzicht
kloosterstraat

Openingsuren & contact

Openbare Werken

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 03
Fax
09 326 92 33
e-mail
openbare.werken@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Lees meer artikels over