naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Meld schade door hevige regenval 30 mei

di 31 mei 2016 om 14:00
Heb je schade geleden door de hevige regenval van maandag 30 mei én dekt je eigen verzekering dit niet? Meld ons dit dan vóór vrijdag 17 juni. Wij verzamelen alles met het oog op een mogelijke erkenning als natuurramp. Voor land- en tuinbouwers met schade aan hun gewassen is er een aparte regeling.

Op maandag 30 mei kreeg Lochristi te maken met langdurige en hevige regen. Schade aan je woning, zaak, voertuig, … meld je altijd eerst aan je eigen verzekeraar. Dit soort schade wordt vaak gedekt door je brandverzekering.

Enkel schadegevallen die niet gedekt worden door je eigen brandverzekering, kan je melden aan onze diensten. Zorg voor een zo volledig mogelijk beschrijving van de schade, een raming van het schadebedrag en voldoende foto’s.

Bezorg alles vóór vrijdag 17 juni aan de ambtenaar Noodplanning via noodplanning@lochristi.be (09 326 88 16, 0498 88 52 52) of kom hem je schadedossier persoonlijk afgeven in het gemeentehuis (ma., din. & vrij. van 8u tot 12u).

De gemeente zal alle schadegevallen door de hevige regenval verzamelen met het oog op een mogelijke erkenning als natuurramp. Pas na deze erkenning kan er een tussenkomst zijn van het rampenfonds.

 

Info voor land- en tuinbouwers

Schade aan land- en tuinbouwgewassen moet altijd gemeld worden. Bezorg de ambtenaar Noodplanning vóór vrijdag 17 juni je schadedossier. Vermeld om welke teelten het gaat, de oppervlakte van de getroffen teelten en een geschat bedrag van de schade aan deze teelten.

De gemeentelijke landbouwcommissie komt op dinsdag 7 juni ter plaatse om alle schade vast te stellen en te bundelen met het oog op een mogelijke tussenkomst van het rampenfonds. Op het einde van de oogst volgt nog een tweede bezoek. Het verslag van de commissie kan dan gebruikt worden voor de fiscale aangifte van de schade.

Nieuwsoverzicht
hevige regenval

Openingsuren & contact

Noodplanning

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
e-mail
noodplanning@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Lees meer artikels over