naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuwe langsweg voor landbouwers vervangt overweg Pensionaatstraat

wo 21 maart 2018 om 08:00
Van 26 maart tot midden mei legt Infrabel een parallelweg voor landbouwers aan langs de noordkant van het spoor in de Pensionaatstraat. Na de aanleg van deze langsweg zal de spooroverweg definitief sluiten. Dat moet zorgen voor een betere verkeersveiligheid.

Waarom?

Spoorwegbeheerder Infrabel wil de veiligheid en stiptheid van het treinverkeer en ook de veiligheid van alle weggebruikers verbeteren. Bovendien ligt er langs de spoorlijn Gent-Antwerpen in Lochristi een fietssnelweg. Daarom wil Infrabel waar mogelijk overwegen afschaffen of vervangen door een alternatief.

De spooroverweg in de Pensionaatstraat wordt afgesloten voor alle verkeer na de aanleg van een langsweg aan de noordzijde van het spoor. Die parallelweg in steenslag moet ervoor zorgen dat landbouwers hun nabijgelegen landbouwpercelen kunnen bereiken.

 

Wanneer?

De werken om de spooroverweg in de Pensionaatstraat te vervangen door de langsweg starten op maandag 26 maart en duren tot midden mei. De werken gebeuren hoofdzakelijk overdag.

 

Hinder?

Tijdens de aanlegwerken van de parallelweg is er geen hinder voor het verkeer.

Pas na de aanleg van de langsweg zal de spooroverweg in de Pensionaatstraat definitief afgesloten worden voor alle verkeer. Volgens de huidige planning zal dit eind mei, begin juni zijn.

De dichtstbijzijnde overweg is dan die in Ter Poelen.

Nieuwsoverzicht
spooroverweg pensionaatstraat

Openingsuren & contact

Dienst Mobiliteit

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 97 70
Fax
09 326 92 33
e-mail
mobiliteit@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag:8 tot 12 uur

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Lees meer artikels over