naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuw ontwerp Uyttenhove

di 20 september 2016 om 08:00
Op de huidige site in Zeveneken willen we een nieuw multifunctioneel ontmoetingscentrum bouwen. We gaan voor een afgeslankte versie van het eerdere bouwplan, met een kleinere bouwoppervlakte, grotere afstand tot de buren en meer parkeerplaatsen. Fuiven zonder eetfestijn zullen niet meer kunnen.

Nieuw Uyttenhove: compact en multifunctioneel

De gemeente zal een nieuwe bouwaanvraag indienen voor een nieuw multifunctioneel centrum op de site Uyttenhove in Zeveneken. Het nieuw ontwerp houdt zo veel mogelijk rekening met de opmerkingen die de buurt en de Vlaamse overheid hadden bij de eerdere bouwaanvraag.

  • De volledige bouwoppervlakte verkleint met zo?n 500m² (3.477m² i.p.v. 3.969m²). De sporthal en de feest- en cultuurzaal worden wat kleiner.
  • De eerder voorziene polyvalente zaal voor dans en gevechtssporten en de repetitieruimtes voor muziek verhuizen naar de vernieuwde sporthal in Zaffelare en de nog te bouwen nieuwe Lodejo. 
  • De afstand van de nieuwbouw tot de perceelgrens met de buren wordt nog vergroot: van 11 meter naar 16,9 meter. Er komen ook meer parkeerplaatsen op het terrein: 106 plaatsen i.p.v. 86. 
  • In het nieuwe Uyttenhove zullen geen fuiven meer gegeven mogen worden. Eetfestijnen met dansfeest nadien kunnen wel nog. Loutere fuiven zullen verhuizen naar de nieuwe Lodejo. 
  • Ten slotte komt er rond Uyttenhove een camerabewakingssysteem.

 

Eerdere weigering bouwaanvraag

Eind 2010 diende de gemeente Lochristi een bouwaanvraag in voor een nieuw ontmoetingscentrum Uyttenhove, met o.a. een sporthal, een multifunctionele feest- en cultuurzaal en enkele ruimtes voor muziek, dans en gevechtssporten.

In 2011 weigerde Ruimte Vlaanderen deze bouwaanvraag. Na een lange procedureslag legden we ons begin 2015 neer bij de beslissing van de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

 

Lochristi houdt vast aan site Uyttenhove

Na de weigering van de eerste bouwaanvraag bleef de gemeente nadenken over aangepaste bouwplannen voor de site in Zeveneken. We vinden deze locatie nog altijd de meest geschikte: Uyttenhove wordt al meer dan 30 jaar gebruikt voor vrijetijdsactiviteiten, is centraal gelegen en goed bereikbaar.

Daarom werkten we een zogenaamd Plan B uit: een afgeslankte versie van het eerste bouwplan, waarbij we zo veel mogelijk rekening houden met de opmerkingen van de buurt en de Vlaamse overheid.

De haalbaarheid van Plan B werd in januari 2016 besproken met Ruimte Vlaanderen. Die projectvergadering leverde alvast een gunstig verslag op.

 

Bouwaanvraag en openbaar onderzoek

Plan B hebben we nu uitgewerkt in een nieuw voorontwerp. Dit nieuwe voorlopige ontwerp werd voorgesteld aan de adviesraden op 31 augustus en aan de buurt en geïnteresseerde inwoners op 19 september.

Na het advies van de adviesraden en na de goedkeuring van dit voorontwerp door de gemeenteraad dit najaar zullen we zo snel mogelijk een nieuwe bouwaanvraag indienen bij de Vlaamse overheid. Nadien volgt er nog een openbaar onderzoek.

 

Uyttenhove blijft gesloten

Het huidige Uyttenhove kan sinds 1 juli 2016 niet meer gehuurd worden voor evenementen en fuiven. De sportactiviteiten in het sportzaaltje kunnen wel nog blijven plaatsvinden. We bieden enkele alternatieven aan en een financiële tussenkomst voor verenigingen die Uyttenhove sinds 1 januari 2013 minstens eenmaal huurden.

 

Nieuwsoverzicht
nieuw ontwerp uyttenhove

Openingsuren & contact

Openbare Werken

adres
Dorp-West 529080 Lochristi
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
09 326 88 03
Fax
09 326 92 33
e-mail
openbare.werken@lochristi.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

De gemeentediensten zijn open op afspraak.

Lees meer artikels over