achtergrondafbeelding van Lochristi
blank
Opnieuw Baloise Belgium Tour in Lochristi (27 & 28 mei)

Voor het vierde jaar op rij doet de Baloise Belgium Tour (vroegere Ronde van België) Lochristi aan. Onze gemeente is niet alleen de startplaats van de eerste rit, maar organiseert ook de ploegenvoorstelling.

Ploegenvoorstelling op dinsdag 27 mei
Op dinsdag 27 mei van 18.30u tot 21.30u (onder voorbehoud) worden alle deelnemende ploegen voorgesteld op een groot podium op de N70 (Dorp-Oost), ter hoogte van de kerk. Vlak vóór het podium, in een tent ter hoogte van Edugo, organiseren we een VIP-café.

Handelaars die na de ploegenvoorstelling op dinsdagavond 27 mei een eigen evenement organiseren, kunnen dit tot vrijdag 4 april melden aan de communicatiedienst (via ). We nemen hun activiteiten dan op in onze communicatie (o.a. huis-aan-huisfolder).

Start eerste rit op woensdag 28 mei
De startzone bevindt zich opnieuw op de N70 tussen de Stationsstraat en Bosdreef. Rond 10u (o.v.) komen de renners het wedstrijdblad tekenen op het podium vlakbij de Burgemeester Vermeulenlaan. De start zelf vindt plaats om 11.30u (o.v.) op de N70 ter hoogte van Edugo. Na een plaatselijke ronde zet het peloton koers naar aankomstplaats Buggenhout.

Net als de voorbije jaren organiseren we een groots ontbijt. In een tent op de N70 vlakbij het startpodium kan je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. De verkooppunten zijn nog niet bekend, je kan dus nog geen kaarten kopen.

Verkeersmaatregelen volgen nog
De ploegenvoorstelling op dinsdag 27 mei en de start en doortocht van de rit op woensdag 28 mei zullen heel wat verkeersmaatregelen met zich meebrengen. Zo zullen er op beide dagen verschillende straten (o.a. de N70) afgesloten worden en zullen er parkeerverboden gelden.

Zodra alle verkeersmaatregelen gekend zijn, zullen we die zo snel mogelijk communiceren. Daarnaast zullen we in de loop van april een speciale huis-aan-huisfolder bedelen. Daarin vind je alle informatie over de ploegenvoorstelling, de start van de eerste rit, het parcours, een plattegrond van de startzone, alle verkeersmaatregelen, de verkooppunten van de ontbijtkaarten, verschillende wedstrijden, enz.

foto tom boonen baloise belgium tour in lochristi 2013

Sponsor

officiële partner gemeente lochristi bij ontvangst baloise belgium tour

© gemeente lochristi | disclaimer & copyright | Contact   development & hosting by e2e nv