achtergrondafbeelding van Lochristi
blank
Lochristi ontvangt Baloise Belgium Tour (27 & 28 mei)

Voor het vierde jaar op rij doet de Baloise Belgium Tour Lochristi aan. Zo is Lochristi niet alleen de startplaats van de eerste rit, maar organiseren we ook opnieuw de ploegenvoorstelling. Lochristi ontvangt op 27 en 28 mei o.a. kleppers als Tom Boonen, Niki Terpstra, Tony Martin, Philippe Gilbert, Thor Hushovd, Greg Van Avermaet, André Greipel, Jurgen Roelandts, Sep Van Marcke, Sylvain Chavanel, Bjorn Leukemans én Lochristinaar Gijs Van Hoecke.

Startplaats Baloise Belgium Tour
Op dinsdag 27 mei van 18.15u tot 20.30u stelt wielerjournalist Michel Wuyts in het centrum van Lochristi alle deelnemende ploegen van de Baloise Belgium Tour voor. Op woensdag 28 mei om 11.25u wordt in onze gemeente ook het startschot gegeven van de eerste rit van de wielervijfdaagse.


Verkeersmaatregelen
Voor de presentatie van de ploegen op dinsdag 27 mei en de start en doortocht van eerste rit op woensdag 28 mei nemen we heel wat verkeersmaatregelen. Zo maken we o.a. tweemaal de N70 (Dorp-West en Dorp-Oost) verkeersvrij in het centrum van Lochristi.


Kom zelf ook met de fiets
De Baloise Belgium Tour zal op dinsdag 27 mei en woensdag 28 mei heel wat volk op de been brengen met parkeerproblemen tot gevolg. Je komt die dagen dus ook best zelf met de fiets naar het centrum van Lochristi. Je kan gebruikmaken van onze gratis bewaakte fietsenstalling.


Ontbijt voor Lochristi Damiaandorp - UITVERKOCHT
Net als de voorbije drie edities organiseren we samen met de lokale middenstand een groot ontbijt. Tussen 8u en 10u genieten zo’n 700 eters van een uitgebreid ontbijtbuffet in een verwarmde tent recht tegenover het startpodium.

Een deel van de opbrengst van de kaartenverkoop voor dit ontbijt schenken we aan de actie Lochristi Damiaandorp. Vlakbij de ontbijttent is er een cavabar tot 13u. Ook de opbrengst van die drankverkoop gaat naar Lochristi Damiaandorp.

tom boonen (baloise belgium tour 2013)


Sponsors

link naar website provincie oost-vlaanderen
 
link naar website de watergroep 

Baloise Belgium Tour 2014

link naar website organisatie baloise belgium tour

© gemeente lochristi | disclaimer & copyright | Contact   development & hosting by e2e nv